13. kolo
26.11.2011 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Novara Calcio - Parma FC 2:1

Novara šokuje Parmu, vyhrává 2:1! Navíc vstřelila všechny tři branky, hned dvě z nich do té správné svatyně. Získává tak velmi cenné tři body a své druhé vítězství sezony. Ani tento výsledek se ale nerodil snadno.

Hned ve třetí minutě měla Parma první vážnější šanci, na bránu stráženou Fontanou střílel Matteo Rubin, jeho střela ale nemířila přesně. V další šanci se ocitl hostující štírek Giovinco, ale také on neměl správně seřízená mířidla. Morroneho střela levačkou také nenašla svůj cíl, ale na hostech byla patrná chuť po vstřelení úvodní branky a i touha zvítězit.

V první šanci Novary se ocitl Alex Pinardi, Mirante byl ale připraven. Po půlhodině musela domácí Novara střídat, zranil se zkušený stoper Dellafiore a nahradil jej Ludi.

Hned poté střílel znovu Giovinco, hvězdu hostí ale opět zlikvidoval Fontana. Tlak hostujícího týmu se ale potvrdil, i když autorem vedoucí branky byl domácí Centurioni, který tak nechtěně poslal Parmu do vedení. Navíc se Novaře zranil další hráč, hřiště opustil aktivní Pinardi, jeho místo zaujal Mazzarani. První poločas zakončil tvrdou střelou ještě Rubino, po něm vyzkoušel pozornost Miranteho také Mazzarani.

Ve druhém poločase se Novara, posílená plamennými slovy trenéra, hnala do útoku. Ale blýskalo se také na druhé straně, Fontana letěl vzduchem, aby zlikvidoval střelu Valianiho. Nejlepší hráč Novary Rubino ale nakonec mohl oslavně zvednout ruce nad hlavu, Rigoniho centr poslal havou do sítě Miranteho brány a byl to počin opravdu historický. Tento hráč totiž skóroval za Novaru už ve čtyřech soutěžích!

Tento okamžik vlil do žil domácím hráčům novou energii. A o to větší jejich radost byla, když o chvíli později dokázali skóre zápasu otočit úplně! Střídající Mazzarani centroval před bránu a Rigoni otočil stav utkání ve prospěch domácího týmu. Parmu mohl dostat zpět do hry herec číslo jedna - Sebastian Giovinco. Jeho volný přímý kop ale mezi třemi tyčemi neskončil. Skončil ale zápas a to překvapivým výsledkem se třemi body na kontě domácích.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele