15. kolo
02.12.2012 15:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Destro sestřelill bývalé spoluhráče, AS otočilo zápas se Sienou

Bývalý elitní útočník Sieny se dnes v dresu AS postavil proti někdejšímu celku. Po nevýrazných výkonech v dresu římského týmu dnes dostal šanci a bezvadně ji využil. Jeho dva góly pomohly k obratu Římanů, kteří nyní sídlí na šesté pozici.

Siena nad favoritem z Říma vedla po hlavičce Neta do konce první půle, ale ve druhé už se trefovali jen hosté. A kdo jiný by se měl prosadit, když ne bývalý hráč toskánského klubu? Mattia Destro začal velký obrat. Na jeho trefu navázal veterán Simone Perrotta, který se dostává do zápasů spíše sporadicky. A poslední slovo měl opět mladík Destro, který potvrdil tři body svým druhým gólem.

Trenér Zdeněk Zeman byl nucen improvizovat při skládání základní jedenáctky. Zraněné Lamelu s Osvaldem nahradili Destro a Pjanič. Mladý záložník zaskakoval na pravém křídle, protože na jeho obvyklém místě v záložní řadě nastoupil Florenzi. De Rossiho místo štítového záložníka vyplnil mladý Řek Tachtsidis.

Od začátku utkání byli hosté lepším týmem, respektive měli míč na svých kopačkách téměř celou dobu. Siena ale velmi pozorně bránil a zvláště nebezpečné byli její protiútoky. AS jakoby nevědělo, jak otevřít toskánský zámek. Na centr do pokutového území si dokonce musel naběhnout stoper Leandro Castán. Brankář Pegolo byl ale velmi rychle na svém místě.

Poté udeřili domácí. Z rohového kopu se míč snesl do míst, kam si vyskočil obránce Neto a hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Deset minut před změnou stran se Římu dostalo výhodné standartní situace, když byl před malým vápnem faulován Mattia Destro. Totti dobře obstřelil zeď, ale narazil na opět výborného Pegola. Ten byl hrdinou také na začátku druhé půle, když ho otestoval mladý stoper Marquinhos.

AS vyrovnalo až po hodině hry. Alessandro Florenzi si pohlídal ofsajdové postavení své i svého spoluhráče a centrem před prázdnou bránu vybídl ke skórování Mattiu Destra. Mladý útočník, jehož kariéra nabrala obrátky právě v toskánském klubu, hlavičkou vyrovnal.

Giallorossi cítili, že jsou schopni rozhodnout zápas a snažil se o to například Miralem Pjanič. Střela mladého záložníka ale nenašla správný cíl. Defenzivního Tachtsidise nahradil zkušený Simone Perrotta, který přišel v pravý okamžik. Čtyři minuty před koncem utkání se bývalý italský reprezentant dostal ke střele a ačkoli to není jeho nejsilnější zbraň, přízemní střelou překonal brankáře Pegola - 2:1.

Sudí Mazzoleni se rozhodl nastavit tři minuty. V nich jsme se dočkali ještě jedné branky. Rychlý protiútok do otevřené obrany domácích zakončil opět Destro a rozhodl o výhře římských Vlků. Siena je po další prohře v zóně sestupu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Florenzi; Pjanic, Destro, Totti

Reagovat
smazaný uživatel

25.minuta 1:0 NETO ( hlavička po rohu)

Reagovat
smazaný uživatel

63.minuta 1:1 Destro( hlavička)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super, příští zápas s Florencií snad taky vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele