33. kolo
21.04.2013 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Siena se ocitá opět v ohrožení, rozhodl Pellissier

Jediná branka stačila Chievu na to, aby vyhrálo a díky třem bodům se rázně odlepilo od sestupových vod. Daleko k nim naopak nemá Siena, která po sérii dobrých výsledků neskórovala.

Toskánský celek si je vědom toho, že v posledních zápasech musí pro jistotu záchrany udělat maximum, to znamená vítězit. Po sérii dobrých výsledků ale dnes odpoledne další tři body nepřidal, svěřenci Beppe Iachiniho odevzdávají tři body Chievu. Mussi volanti se pro tuto chvíli nemusí bát sestupu, třináctá příčka jim zaručuje klidnější konec ligové sezony.

Do první větší šance se pokoušel probít Luca Rigoni, ale jeho střela patřila k těm méně zdařilým. Chievu se dařily krátké narážečky, ale finální fáze přeci jen skřípala. Skóre se mohlo měnit po akci Alessandra Rosiny, který našel nadýchaným pasem nabíhajícího Innocenta Emegharu, švýcarský útočník ale napálil jen boční síť.

U postranní čáry Siena ztratila míč a těžit z toho mohl Isaac Cofie, ale jeho ránu brankář Gianluca Pegolo bravurně vyrazil. Po půlhodině hry si podobně počínal také Dramé, k němuž dolétl Pegolem vyražený centr Freye, Dramé ale nabízenou možností pohrdl a poslal míč vysoko nad bránu domácích!

Chievo mohlo na neproměňování svých šancí krutě doplatit, protože se po faulu na jeho osobu postavil k přímému volnému kopu a míč kroutil přesně do rohu Puggioniho brány. Zkušený italský brankář ale předvedl výborné reflexy a po krátkém letu míč zkrotil. Chievo pochopilo, že své šance musí proměnit, jinak by mohlo litovat. O další zakončení se pokoušel nabíhající Pellissier, jeho chvíle ale měla přijít až později.

Nejprve přihlížel táhlé střele Alessandra Rosiny, kterou Puggioni opět zneškodnil. Dvě minuty před koncem první půle se tak Chievo mohlo radovat, protože Sieně se ofsajdová past nezavřela včas, takže postupující Pellissier pravou nohou poslal míč přesně podél brankáře Pegola - 1:0.

Nástup do druhé půle se opět podařil mnohem lépe Sieně, která chtěla srovnat krok. V obrovské šanci ale odkrytou bránu minul Simone Vergassola, který přestřelil po špatném odkopu obrany. Když to nešlo z blízkosti, napřáhl Simone Vergassola ze třiceti metrů a jeho tečovaný projektil se málem snesl za Puggioniho. Z následného rohového kopu vstřelil toskánský klub gól, když se prosadil Massimo Paci, sudí ale branku z důvodu faulu neuznali.

Siena měla kromě neuznané branky také velkou porci štěstí, protože jen do připraveného Pegola pálil z dobré šance Hetemaj. Innocent Emeghara svou sbírku branek nerozšířil a uvolnil místo Michele Paoluccimu. Střídající hráč se dostal do zakončení po výborném odstavení obránce, nicméně Puggioni ránu z úhlu kryl. Poslední šanci na srovnání napálil z přímého volného kopu Reginaldo nad, takže Siena na svém hřišti padla. Chievo má záchranu téměř jistou, nyní bude bojovat o střed tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele