18. kolo
22.12.2012 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapol se na závěr utkání probrala a vítězí!

Utkání v toskánské metropoli nepřineslo kýžený atraktivní zápas, zvláště první poločas sahal hluboce pod možnosti hostujícího týmu. Svěřenci Waltera Mazzari ale nakonec zvítězili a jsou na pátém místě. Siena zůstává poslední.

Dlouho předlouho to vypadalo na zimní nudu a remízový zápas. Nakonec ale Neapol zapnula náhradní motor a Sienu porazila. V utkání jsme byli svědky také červené karty.

Těžko říct, proč se dnes hráčům Partenopei nedařilo. Nevycházely přihrávky, rozhodovaly souboje ve středu hřiště. Žádná ofenzivní podívaná. O střílení branek se měli starat Marek Hamšík, Edinson Cavani a Lorenzo Insigne na jedné straně, Emanuele Calaio a Alessandro Rosina. Střelu Insigneho vychytal Pegolo, brankářovu pozornost si vyžádal také projektil Gamberiniho. Možná vás to překvapí, ale to bylo za první poločas vše.

Druhá půle byla o mnoho zajímavější. Neapol pochopila, že takto se vyhrát nedá a přidala. Marek Hamšík zavelel po změně stran k útoku, ale Pegolo opět prokázal své kvality a šanci zneškodnil. Svého spoluhráče se snažil napodobit také Edinson Cavani, také s hlavičkou uruguayského hrotového útočníka si Pegolo poradil.

De Sanctis se na druhé straně v bráně v podstatě nudil. Jeho klid narušil až Rosinův pokus, který prolétl těsně vedle tyče. Po rohovém kopu Neapole se ke střele dostal mladík Insigne, jehož pokus nadělal Pegolovi problémy.

Pět minut před koncem se už ale Partenopei dočkali. Zaslouženou branku coby vyústění ze stálého tlaku vstřelil Christian Maggio, který využil Hamšíkovu nahrávku a poslal svůj tým do vedení!

Tak dlouho se nemohli hráči Neapole prosadit a nyní vedli. A náramně se jim to líbilo, protože po nařízené penaltě se prosadil Edinson Cavani a navýšil svůj počet vstřelených branek na číslo třináct. Což není z patnácti zápasů v Serii A vůbec špatná vizitka. Valon Behrami neprožívá úplně ideální dny. Po nedávné krádeži dnes pocítil tvrdou hru Calaia na svém obličeji, za což dostal útočník toskánského týmu červenou kartu. Touto negativní situací utkání skončilo, sudí De Marco nastavil pouhé tři minuty.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele