34. kolo
28.04.2013 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Osvaldo sestřelil Sienu

Daniel Pablo Osvaldo nezažívá v Římě zrovna lehké časy. Po mnoha medializovaných hádkách a gólovému půstu na něj ale trenér Aurelio Andreazzoli opět vsadil a italo-argentinský útočník jej nezklamal. Sieně vstřelil tři branky, jednu přidal mladík Erik Lamela.

Tým z Olympijského stadionu je opět blíže vysněnému pohárovému umístění. Po matném výkonu z utkání proti Pescaře odpověděl na kritiku veřejnosti velmi povedeným výkonem, který odnesla Siena. Hattrick Pabla Osvalda a jeden gól Erika Lamely rozhodně toskánskému týmu v boji o záchranu nijak nepomohly.

Pablo Osvaldo se zastřeloval již po deseti minutách, ale jeho nikým netečovaný projektil nikoho kromě tribun neohrozil. Po čtrnácti minutách ale už měl střelec AS mnohem větší štěstí. Argentinský rychlík Erik Lamela dovezl míč až před pokutové území, tam si mohl vybrat z nabíhajících spoluhráčů a udělal dobře, že poslal míč na Osvalda - ten lobem přehodil padajícího Pegola a mohl se poprvé radovat.

Uplynuly sotva dvě minuty, když se gólu dočkal nejlepší střelec AS Řím osobně - centrovaný míč Tottiho poslal překvapivě přesným volejem do brány a Vlci vedli o dvě branky.

Hosté by rádi navázali na sérii několika dobrých výsledků, ale jediným hráčem, který byl schopný překonat obranu AS a zakončit, byl tradičně Innocent Emeghara. Jeho střelu náhradní brankář Bogdan Lobont likvidoval jen s velkou námahou. O chvíli později byly plány trenéra Andreazzoliho narušeny, neboť se zranil záložník Daniele De Rossi. Ten byl nahrazen Miralemem Pjanićem.

Mladý ofenzivní záložník byl svědkem také třetího gólu za Pegolovými zády. Skvělou práci odvedl v rohu hřiště Alessandro Florenzi, který vybojoval míč, na hranici pokutového území jej předložil nabíhajícímu Pablu Osvaldovi a ten se radoval podruhé.

O regulaci výsledku se po nástupu na hřiště pokoušel i Alessandro Rosina, ale jeho rána z pětadvaceti metrů brankou nezaváněla. O něco větší vzdálenost si pro svou ránu vybral Francesco Totti, ani on ale štěstí v zakončení neměl. Bogdan Lobont si ve svém dnešním startu připsal další dva úspěšné zákroky - nejprve zlikvidoval střelu Innocenta Emeghary, následně proti němu z dorážky neuspěl ani střídající Salvatore Agra.

Jen o chvíli později Řím definitivně rozhodl zápas. Francesco Totti tvrdě vypálil, brankář Gianluca Pegolo jeho ránu vyrazil a toho si všiml Pablo Osvaldo - 4:0 pro domácí.

V závěru utkání se na hrací plochu dostal třeba Simone Perrotta, který také vyzkoušel Pegolovu pozornost. A pár minut si připsal Tottiho střídající Nicolas Lopez. Ani jeden z nich ale další góly nepřipsal, Siena neměla sílu na zdramatizování. Římané porazili Sienu o čtyři branky, toskánský celek se dál strachuje o sestup.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

normálně bych napsal, že vyhrajem...ale už tomu ani moc nevěřim

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele