20. kolo
13.01.2013 12:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

FC Turín v nervydrásajícím utkání poráží hosty z Toskánska!

Polední menu by se mohlo zdát jako relaxační utkání, které je hráno v poklidném tempu. Pravdou ale byl naprostý opak - celky Turína i Sieny se snažily o výhru a k vidění bylo několik velmi zajímavých akcí. Šťastnější odchází domácí celek, který o gól vyhrál.

Atraktivitu utkání potvrdili hráči na obou stranách již po nástupu na hřiště. Nejpříjemnější chvíle asi nezažíval Alessandro Rosina, který dříve hrál právě za Turín. Nyní se tvořivý záložník či útočník představil v dresu toskánského týmu a fanoušci mu dávali nespokojenost jasně najevo. Jejich špatnou náladu však odčaroval úvodní gól domácích. Již po pěti minutách se po chybě hostující obrany dostal k míči Alessio Cerci a nahrál na Mattea Brighiho. Zkušený záložník využil "ex-římskou" spolupráci a zavěsil.

Chvíli se Siena nemohl z obdržené branky vzpamatovat a její reakce trvala půl hodiny. To se hosté dostali k zahrávání rohového kopu. Jeho exekuce se ujal technik Rosina, jehož centr skončil po sérii špatných pokusů o odvrácení až u nohy Reginalda, který míč pohodlně dopravil za záda brankáře Gilleta - srovnáno.

Radost Sieny ale vydržela jen pár minut. Po nich se totiž na straně dostal k míči Valter Birsa a svým centrem našel naskakujícího kapitána Rolanda Bianchiho. Ten se hlavou nemýlil a dostal svůj tým do vedení.

Domácí Toro bylo při chuti, což se posléze projevilo i na tabuli se skóre - protiútok do špatně postavené obrany hostí podnikl chvíli před koncem první půle autor první gólové přihrávky, Alessio Cerci. Na jeho sprint nedokázala obrana Sieny dostatečně reagovat a hbitý křídelník si poradil i s brankářem Pegolem.

pokud bychom mohli říct, že první dějství bylo víceméně záležitostí Turína, pak druhé se odvíjelo v režii soupeře. Nejprve se do slibné pozice dostal Rosina, toho ale Gillet perfektním zákrokem vychytal. O pět minut později už byl ale belgický brankář bezmocný, když kapituloval po technické střele Michela Paolucciho. Ten se postaral o drama, které záhy vyvrcholilo. Siena držela míč na svých kopačkách a snažila se o remízový výsledek.

Šance hostí se stupňovaly a vyvrcholily nařízenou penaltou ve prospěch Sieny. K jejímu zahrávání se postavil Alessandro Rosina, aby ztrestal svůj bývalý klub a jeho fanoušky...ale nedal! Gillet se opět překonával a jeho zákrok dnes pomohl Turínu ke třem cenným bodům. Díky nim je Toro na dvanácté příčce, Siena stále poslední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Calaió za Sienu hrat urcite nebude

Reagovat
smazaný uživatel

biggpee a tvoj názor na výsledok ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele