18. kolo
05.01.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fialky začaly nový rok výhrou, Livorno těsně nestačilo

Jen jeden jediný gól rozhodl atraktivní zápas ambiciózní Violy s nováčkem z Livorna. Toskánský celek se může radovat ze tří bodů především díky brance Gonzala Rodrigueze, díky výhře zatím bodově "dotáhl" třetí Neapol.

Populární útočník Pepito Rossi sice své konto nerozšířil a statistiky si proti Livornu nevylepšil, ale i on je jistě rád za tento výsledek. Gól totiž padl po dlouhé a těžké bitvě s hosty, kteří dobře stíhali pokrývat veškeré nebezpečné situace. Postaral se o něj netradiční střelec Gonzalo Rodriguez, který si kromě mnoha obranných zákroků konečně připsal druhou branku nynější ligové scény.

První poločas ale rozhodně ozdobou evropské kopané nebyl, protože oba celky se snažily řešit pečlivou soupeřovu obranu především dlouhými nákopy směrem k bráně protivníka. Fiorentina se pokoušela dát hře určitý řád, ale ani přechod do blízkosti brankáře Francesca Bardiho jí moc nešel. Až po dvaceti minutách se Rossi odpoutal od svého strážce a povedlo se mu vypálit, i když jeho pokus skončil v zámezí. O chvíli později, krátce po půlhodině odehraného času, se do zakončení dostal opět Giuseppe Rossi, bývalý hráč španělského Villarrealu ale tentokrát mířil jen do boční sítě.

Prvních pětačtyřicet minut tedy skončilo bez většího vzruchu a i když se Fialky snažily útočit, jejich aktivita zatím ovoce nenesla. Krátce po hodině se s akcemi na obou stranách roztrhl pytel a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Míč létal mezi hráči obou týmů a velkou šanci s následnou střelou si připsal Vargas. Bardi musel poprvé výrazně podržet svůj tým. Jen o půl minuty později se do zakončení dostalo Livorno, v první velké šanci hostí se zjevil Ibrahima Mbaye a napálil břevno za zády brankáře Neta!

Staré známé pořekadlo o proměňování a neproměňování šancí platilo i dnes, protože z následné akce se Fialky dostaly do vedení. Po ráně Pepita Rossiho se k zakončení přesného centru dostal vysoký obránce Gonzalo a hlavou překonal bezmocného Franceska Bardiho - 1:0 pro Montellův výběr.

K dalšímu zákroku donutil Bardiho Španěl Borja Valero, ale i s jeho střelou si mladík poradil. Livorno se však ještě nehodlalo vzdát a jalo se útočit. Největší střelecká hvězda hostí se jmenovkou Paulinho na zádech si seběhla do pokutového území, překonala i brankáře Neta, ale za něj výborně zaskočil Gonzalo Rodriguez a podruhé se v dnešním utkání stal hrdinou! Krátce před koncem se ke střele dostal také Alberto Aquilani a na druhé straně Marco Benassi, ani jednomu z nich ale nebylo přáno. Deset minut před konečným hvizdem sudího Paola Tagliaventa se ještě do nadějné pozice dostal Cuadrado, ani on ale nedokázal spolehlivě bránícího Bardiho překonat. Mrzet jej to ale nemusí, protože branka Gonzala zlomila odpor houževnatého nováčka a Toskánsko může slavit.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele