20. kolo
18.01.2014 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Římané třemi góly pokazili premiéru trenéra Perottiho

AS Livorno se v Římě střetlo s tamními Vlky a chtělo se před novým trenérem na lavičce vytáhnout. To se mu ale nepovedlo, protože branky Mattiy Destra, Kevina Strootmana a Adema Ljajiće znamenaly bezproblémovou výhru domácích.

Trenér Rudi Garcia se rozhodl šetřit síly kapitána Francesca Tottiho a do boje proti Livornu vytáhl s trojicí Adem Ljajić - Mattia Destro - Gervinho. Nová akvizice se jmenovkou Radja Nainggolan a číslem 44 na dresu zůstala jen na lavičce náhradníků. Lavici hostí obýval coby trenér nováček Attilio Perotti, který si za svůj premiérový souboj nevybral lehkého soupeře.

To se potvrzovalo prakticky od počátku utkání, domácí Vlci hrozili díky rychlým kombinacím. V další z nich se objevil holandský záložník Kevin Strootman, který se dostal až do pokutového území. V něm našel nabíhajícího Mattiu Destra a mladý útočník AS tváří v tvář Bardimu nezaváhal - 1:0 pro domácí.

Livorno sice nepůsobilo nijak ustrašeným dojmem, ale jeho dnešní soupeř mu nedovolila příliš mnoho přesných zakončení. Naopak - na míč do pokutového území číhal Gervinho, který ve snaze napodobit spoluhráče Florenziho z minulého kola zakončoval nůžkami. Bránu Bardiho ale o kousek minul. Stejně se vedlo také dvojici Mehdi Benatia - Kevin Strootman. Ani oni nepřidali do konce první půle další branky.

Respektive, holandský záložník si na svůj zásah musel ještě počkat. Připravil mu jej zčásti Mattia Destro, který pronikl až k Bardimu (dnešnímu oslavenci) a vypálil. Obrana ve spolupráci s brankářem jeho pokus tečovala právě k dobíhajícímu Strootmanovi, který se pohotově prosadil - 2:0.

Úvod do druhého poločasu vyšel také lépe domácím Vlkům, i když na brankovém rozdílu to vidět nebylo. Pět minut po změně stran završil drtivý tlak Giallorossi Mattia Destro, dnes v roli osamoceného hrotového hráče. Pálil sice razantně, ale jen do připraveného Bardiho. Ve snaze fotbalově se pomstít bývalým spoluhráčům chtěl skórovat Leandro Greco, ale jeho projektil po hodině hry nebyl důrazný ani přesný. Římané pod taktickými pokyny trenéra Garcii kontrolovali průběh zápasu a neohrozil je ani nebezpečný centr v situaci dvou na jednoho. Situaci řešil Daniele De Rossi dost nebezpečně, naštěstí pro AS si brankář De Sanctis pro míč vyběhl z brány a včas jej lapil.

Ke slovu se dostal také kapitán Francesco Totti, ale ještě před svým nástupem musel zatleskat umění Adema Ljajiće. Talentovaný mladík se často pokouší zakončovat, ale dosud se mu jeho snaha příliš nevyplácela. Až deset minut před koncem přerušil smolnou sérii bez vstřelené branky a po slalomu mezi obránci prostřelil i brankáře Bardiho. Giallorossi tak zakončili perfektní sobotní večer a čekají na reakce Juventusu a Neapole.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 FORZA ROMA !

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KillSwitch

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat
Abaddon

Totti podle mě místo Destra a Pjanič místo Nainggolana...ale jen moje domněnka.

Reagovat
scr

Kazdopadne rozhodci dve minely v zapase..pri prvnim gole AS pustili jasnej offside a pri neuznanem zase nepustili regulerni gol kvuli offsidu :) V tom aby se cert vyznal :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele