30. kolo
26.03.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta porazila bezbranné Livorno a je sedmá

Skvělý zápas prožila Atalanta, která nyní díky třem bodům sídlí na sedmé příčce a její překvapivý sen o pohárech vůbec nezní nereálně. Další brankou si na svůj bohatý účet připsal kanonýr Germán Denis.

Jeden gól na poločas a k tomu bezproblémový zápas s čistým kontem - i tak by se dal shrnout dnešní duel domácích Orobici proti Livornu. Nováček ligy si naopak nepřipisuje ani bod a svým výkonem bezpochyby některé ze svých fanoušků zklamal. Co víc, kvůli prohře klesá zpět do sestupových vod.

Již úvodní minuty se nesly jednoznačně ve znamení převahy Atalanty, která na domácí půdě není zvyklá nechávat body soupeřům. Bonaventura se dlouhodobě prezentuje vyrovnanými výkony a rád by se přesunul do většího prostředí s odpovídajícími ambicemi. Konečné umístění Orobici jej ale možná překvapí, protože teď Atalanta není právě daleko od vysněných příček. Bonaventura se v průběhu prvních patnácti minut dostal několikrát do vápna a k následné střele, ale Livorno gólem načal až jeho spoluhráč.

Giuseppe De Luca možná není tak výrazně vidět za osvědčenými střelci typu Germána Denise, ale přesto je pro trenéra Colantuona téměř nepostradatelnou figurou. Své kvality dokázal také dnes, když se dostal k míči a po rychlém protiútoku jej z voleje napálil do sítě!

Bonaventura se pokusil napodobit svého úspěšnějšího spoluhráče, ale jeho rána mířila těsně mimo. Ani centrovaný míč od Bonaventury nenašel správného adresáta a brankář Francesco Bardi jej bez větších potíží stáhl ze vzduchu do svých rukavic. Práci měl také jeho sok v bráně Orobici, kterého vylekala akce Mbayeho a zakončujícího Innocenta Emeghary, jenž si poradil s obranou soupeře a mohl hlavičkovat. Nepřesnost a klid v zakončení, tyto dva faktory dnes nejvíc přispěly k prohře hostí. Do dvoubrankového vedení svůj celek dostal právě zmiňovaný Denis, jenž si počínal prozíravě, postupoval proti třem protihráčům, a když se mu nikdo dost pečlivě nevěnoval, rozhodl se pro úspěšné zakončení!

Jedenáctá trefa zkušeného argentinského zakončovatele definitivně sebrala hostům chuť s výsledkem něco dělat a zbytek utkání se spíše dohrával. Ani formální a odevzdaný přístup Livorna však neznamenal konec akcí, protože s dalším zakončením přispěchal Marcelo Estigarribia. Ani on ale nepochodil a Atalanta musela znovu soustředit síly do obranných řad.

Ani několikanásobné střídání hráčům Livorna nepomohlo, jejich výkon byl stále pasivní a laxní. Agresivita a jakákoli chuť hostům evidentně scházely a nic s tím neudělal ani střelec Paulinho. Až o něco mladší útočník Emeghara vzal situaci na sebe a zkusil vypálit, ale brankář Andrea Consigli se rozhodl dnes večer neinkasovat. A vydrželo mu to až do závěru zápasu, což pro Livorno nevěstí nic dobrého. Klub z Bergama se naopak může radovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele