30. kolo
26.03.2014 20:45 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Catania zůstává poslední, Neapol skórovala čtyřikrát

Výsledek možná hovoří jasnou řečí, ale nutno podotknout, že ani domácí Sloni se nevzdali a své šance měli. Neapol je ale tým, který dokáže mnohé ustát a naopak se hostům povedlo čtyřikrát skórovat. Statistiky brankáře Andújara dvakrát zatížil Duván Zapata, jednou se trefili i Callejón a Henrique.

Catania může zpytovat svědomí, ale její hra každopádně věštila mnoho pozitivních změn. Náznaky šancí se Catanii povedly, i když jejich dotažení do úspěšného konce je stále hudbou budoucnosti. Ta je v případě Slonů více než nejistá, neboť celek ze Sicílie je stále poslední. Partenopei výhrou odpovídají na tři body AS Řím a jejich ambice na druhé místo stále ještě nejsou ty tam.

Do utkání proti poslednímu týmu tabulky a nepříliš dobré obraně hosté doslova vlétli. Brzký gól mohl vstřelil José Maria Callejón, který spolupracoval s mladíkem Lorenzem Insignem a jeho průnik musel brankář Mariano Andújar zastavit s vypětím všech sil. Především proto, že jeho ránu ještě tečoval jeden z obránců Catanie do protipohybu vlastního brankáře. Přesto se skóre tak rychle neměnilo. Jistá v kramflecích si nebyla ani obranná linie hostí v čele s brankářem Pepem Reinou, který svou chybou pomohl Catanii k šanci. Naštěstí pro Benítezův tým se včas vrátil obránce Miguel Britos a střele Keka do prázdné brány zabránil.

A toto zaváhání celek, jehož prosperitu střeží Vesuv, využil beze zbytku. Pohledná akce Neapole na jeden dotek skončila u kopaček mladíka Duvána Zapaty, který prokázal střelecký instinkt a trenérovi Benítezovi poděkoval za projevenou důvěru nejlepším možným způsobem - 1:0.

Ve chvíli, kdy se Catania mohla nadechnout k tlaku, se Neapol znovu prosadila. Vstřelený gól Keka platit nemohl, neb byl vstřelen z ofsajdového postavení, které sudí Massa nepřehlédl. Velkou chybu si neodpustil ani jinak spolehlivě chytající brankář Andújar, který neodhadl odskok míče a po centru Insigneho se srazil s vlastním obráncem. Nedorozumění obranných řad domácích využil pohotový a dnes velmi aktivní Callejón, který z dorážky dopravil míč do sítě!

José Maria Callejón potvrzuje své ofenzivní choutky, kterými proslul již jako žolík v Realu Madrid. Při další španělské kolonizaci Neapole se rozhodl usadit v italském městě a evidentně to bylo správné rozhodnutí. Callejón je postrachem obran soupeře a díky technice se mohl prosadit dnes větším počtem branek. Další jeho pumelice směrem brankáře Andújara však mířila těsně vedle!

Smrtící desetminutovka před koncem první půle definitivně zlomila jakýkoli pokus o odpor z pohledu domácích, o což se postarala dvojice Henrique - Zapata. Prve jmenovaný nejprve zachránil svůj celek parádním skluzem proti šanci Keka na zadní tyči a následně si naběhl do pokutového území. Před bránu soupeře měl poslat nejspíš centr, ale míč změnil dráhu letu a zapadl za překvapeného brankáře Mariana Andújara.

A Duván Zapata pár minut před odchodem do kabin naběhl na centr agilního Callejóna a přesnou ranou k tyči poslal Neapol do tříbrankového vedení. Catania se však nevzdala a rozhodla se utkání ještě zdramatizovat. Po zakončení Keka domácí zahrávali rohový kop a po nacvičeném signálu se k ráně dostal Jaroslav Plašil. S jeho dělovkou si sice Reina poradil, ale míč vyrazil jen k dobíhajícímu Monzónovi, který jej poslal zpět do sítě - 4:1.

Dalších dvacet minut se ale Sloni nedostali ani k jediné ráně. Hra se odbývala ve středu hřiště, což je vzdálenost, která Neapoli vyhovovala. Přesto se diváci na stadionu dočkali ještě jedné zajímavé akce. Alespoň teoretickou naději na případné body oživil Norbert Gyömbér, který si naskočil na dobře zahraný rohový kop a umístil jej do sítě - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele