24. kolo
17.02.2020 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán díky gólu Rebiće porazil Turín

Pondělní dohrávka mezi Milánem a Turínem nabídla jen jeden gól a o ten se znovu postaral Ante Rebić. Milán sice získal tři body, ale utkání si zbytečně komplikoval svojí neschopností vstřelit druhý respektive třetí gól, přitom šancí měl dostatek.

Stefano Pioli musel oželet start Hakana Calhanoglua a místo něho dostal od úvodní minuty šanci Brazilec Lucas Paqueta. Turín chtěl svému soupeři oplatit nedávné vyřazení z Coppa Italia, tentokrát na lavičce s novým trenérem Morenem Longem.

Byl to Milán, který od začátku udával tempo, byť chvíli trvalo, než nebezpečně zakončí. Až pohotovou ránu Ibrahimoviće vyrazil Sirigu a ve 25. minutě padla jediná branka zápasu. Paqueta rychle rozehrál do náběhu Castillejovi, který zpětnou přihrávkou namazal Ante Rebićovi a Sirigu se proti jeho střele natahoval marně. AC mělo i další náznaky šancí, ale v koncovce se poměrně hodně trápilo. Nejlépe to bylo vidět ve druhém poločase, kdy Rossoneri doslova odmítali vstřelit druhý gól.

Turín nebyl nijak nebezpečný, pokud přeci jenom obrana AC něco propustila, byl na místě Donnarumma. Stefano Pioli ale musel do defenzivní čtveřice kvůli zranění Kjaera zasáhnout a příležitost dostal málo vytěžovaný Matteo Gabbia.

Jak už bylo řečeno, AC Milán měl velké šance vstřelit druhý gól, ale v koncovce si vedl trestuhodně. Ve 48. minutě dostal ideální přihrávku Zlatan Ibrahimović a byť Švéd dobře zakončoval, branku o kousíček minul. Takřka ve shodné pozici byl jen o pár minut později Castillejo a v tomto případě se rozvlnila jen boční síť. Milánští ne a ne vstřelit pojistku, což se jim v závěru mohlo vymstít. Turín se sice snažil, ale na výborně hrající obranu AC prostě nevyzrál a nakonec se ukázalo, že i jeden inkasovaný gól byl na něj příliš. AC Milán tak znovu porazil Turín a vyhoupl se na šesté místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele