32. kolo
21.04.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

AC Milán selhal a výrazně si komplikje návrat do Ligy mistrů

Projekt s názvem Superliga je v troskách a dobře to nevypadá ani s návratem do Ligy mistrů. Rossoneri vůbec nezvládli domácí souboj se Sassuolem a porážkou 1:2 hodili rukavici svým pronásledovatelům. Vzhledem k tomu, jaký los ještě AC Milán čeká, je klopýtnutí velkou komplikací. Obrat Sassuola zařídil dvěma góly Raspadori.

Je to pro AC Milán velká komplikace a všichni to dobře ví. Hostující trenér Roberto De Zerbi se před utkáním nechal slyšet, že by do zápasu nejradši vůbec nezasáhl. Projekt Superligy ho natolik zvedl ze židle, že proti AC Milán nechtěl nastoupit. Nyní však určitě nelituje.

Milánu chyběl Zlatan Ibrahimović, nicméně to mu nezabránilo ujmout se po půlhodině hry vedení. Hakan Çalhanoğlu předvedl technickou parádu a obstřelem nedal Consiglimu žádnou šanci. Úvodní branka domácí povzbudila, ale před koncem poločasu mohlo být klidně vyrovnáno. Berardiho v jasné gólovce na poslední chvíli odzbrojil Dalot.

Ve druhém poločase se dala předpokládat větší aktivita Sassuola a pokud chtěli Rossoneri pomýšlet na tři body, potřebovali vstřelit ještě jednu uklidňující branku a to se nestalo. Průběh hry byl vyrovnaný, Sassuolo se sice do větších šancí nedostávalo, ale pořád bylo v kontaktu. V 67. minutě zakončoval nepřesně Obiang, ale čtvrthodinu před koncem už to hostům vyšlo. Obrana AC si počínala nedůrazně a když prošla přihrávka na neobsazeného Giacoma Raspadoriho, bylo zle. Raspadorimu stačilo nastavit špičku kopačky a Donnarumma nemohl nic dělat - 1:1.

Remíza byla pro AC málo, nicméně přišla ještě větší pohroma. V 84. minutě podniklo Sassuolo další akci, při které byla obrana Rossoneri pasivní a Giacomo Raspadori střelou od tyče dokonal obrat. Milán se úplně sesypal a kouč Pioli za chvíli sledoval další gólovku Neroverdi, kterou musel likvidovat Donnarumma. Domácí byli v závěru v křeči a alespoň remízu vytěžit nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele