24. kolo
05.02.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím v emotivním závěru zápasu remizoval s Janovem 0:0

Další bodovou ztrátu si na své konto připsal AS Řím. Vlci nedokázali najít recept na obranu Janova, a to ani po vyloučení Lea Östigarda ve druhém poločase. V závěru sice k velké radosti vstřelil gól Nicoló Zaniolo, ale sudí Rosario Abisso ho neuznal a frustrovaného Římana posléze za nevybíravé řeči vyloučil.

V prvním poločase to byla na Stadio Olimpico jedna velká nuda. Janovští nedovolili Mourinhovu výběru vůbec nic, a protože sami si nebyli schopni vytvořit jedinou gólovku, skončil poločas 0:0. Především od domácích to ale bylo velké zklamání.

Kvůli zranění museli Grifoni sáhnout ještě v nastavení první půle ke střídání a málokdo v tu chvíli tušil, že nasazení Lea Östigarda nebude tím nejšťastnější krokem. Ale pěkně popořádku.

Janov i po změně stran působil kompaktním dojmem a jak Rui Patricio, tak i Salvatore Sirigu nemuseli výrazněji zasahovat. V 69. minutě přišel asi nejdůležitější moment celého zápasu. Zmiňovaný Leo Östigard zastavil unikajícího Afenu-Gyana zápasnickým chvatem a od sudího Abissa nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu. Římanům se tak naskytla zhruba dvacetiminutová přesilovka, ale zmar v ofenzivní části pokračoval.

AS Řím sice dostal v závěru Janov pod tlak, ale stále platilo, že byl Sirigu bez práce. Teprve v 90. minutě se rozhodl vzít všechno na sebe Nicoló Zaniolo a parádní ranou k tyči rozvlnil síť. Obrovská radost burácejícího Stadia Olimpica ale byla utlumena. Janovští reklamovali útočný faul Abrahama a sudí jim dal po shlédnutí videa za pravdu. Chvíli na to neudržel emoce Nicoló Zaniolo, cosi pronesl směrem k sudímu Abissovi a ten mu okamžitě ukázal červenou kartu. Zaniola pak vyprovodil ze hřiště i José Mourinho, který stále nabádal své svěřence k aktivitě. Frustrovaný AS Řím ale vyhrát nedokázal a s Janovem pouze remizoval 0:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
9818

peknej zarez!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele