34. kolo
23.04.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Luis Muriel přispěl dvěma body (© AFP)

Atalanta se probudila a v Benátkách zvítězila 3:1

Fotbalisté Atalanty konečně vyhráli a v Benátkách porazili tamní celek 3:1. Utkání se lámalo na přelomu obou poločasu. Nejprve zajistil jednobrankový náskok do šaten Mario Pašalić a krátce po změně stran zvýšil na rozdíl dvou branek Duván Zapata. Prosadil se i další útočník Bergamaschi Luis Muriel a Benátky stihly v závěru jen korigovat, když se trefil Domen Črnigoj.

Tři porážky za sebou zapsala v minulých kolech Atalanta a tím se vyřadila ze hry o Ligu mistrů. Do velkého ohrožení se dostaly evropské poháry jako celek, ale výhra v Benátkách ještě dává slušné naděje.

Chvíli to Gasperiniho svěřencům trvalo. Začátek utkání dokonce nabídl branku ve prospěch domácích, ovšem Henry byl v době přihrávky v ofsajdu a veškeré následující vzrušení bylo zbytečné. Ve 12. minutě si Atalanta vytvořila před brankou Mäenpäy slušný závar a balón dokonce skončil na tyči! Obrana Benátek hrála obětavě a jako příklad lze uvést skvělý obranný zákrok Ceccaroniho proti Hateboerovi, který měl na kopačce jasný gól. Větší kvalita Atalanty se nakonec přeci jenom projevila a ve 44. minutě se měnilo skóre. Nejprve si srazil balón na břevno Ampadu a rychlé dorážky využil Mario Pašalić.

Atalanta šla do vedení zaslouženě a krátce po změně stran přidala druhý gól, čímž de facto rozhodla. Muriel se šikovně prosmýkl po levé straně a přesnou přihrávkou našel před brankou skórujícího Duvána Zapatu.

Dvoubrankový náskok Gasperiniho svěřencům maximálně vyhovoval a další gólovky na sebe nenechaly dlouho čekat. Muriel znovu rozezvonil domácí tyč a v 63. minutě už to bylo po zásahu stejného hráče 3:0. Dobrou práci odvedl na levé straně tentokrát Zappacosta a Luis Muriel se po centru prosadil hlavou.

Ani za tohoto stavu se Benátky nehodlaly vzdát a sympaticky vyvíjely snahu o zdramatizování. Musso dokonce musel tasit těžký zákrok a devět minut před koncem domácí snížili. Domen Črnigoj vběhl do šestnáctky a přesně mířenou střelou na přední tyč vykřesal naději. Zkušená Atalanta ale žádné drama nedovolila a stav 3:1 se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele