17. kolo
11.12.2021 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mattia Aramu (© AFP)

Benátky se vzchopily a senzačně obraly Juventus o dva body

Juventus zaznamenal další ztrátu a jeho manko na čelo Serie A může znovu narůst. První poločas byl v režii Staré dámy a převahu nad domácími Benátkami využil brankou Álvaro Morata. Bohužel pro hosty to byl ale jediný zásah a krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 Mattia Aramu.

O favoritovi zápasu nebylo pochyb. Juventus věděl, že Fiorentina své utkání vyhrála a potřeboval zareagovat ziskem tří bodů v Benátkách.

Nicméně pro Juventus nezačalo utkání zrovna nejlépe. Už po třinácti minutách odkulhal ze hřiště Paulo Dybala a tím ještě více zneklidnil příznivce Staré dámy. Jeho náhradník Kaio Jorge se mohl okamžitě stát hrdinou, ale propadlý balón poslal nad branku! Juventus měl navrch a po půlhodině hry vsítil vedoucí branku. Pellegriniho centr usměrnil do branky Álvaro Morata a z hlediska výsledku šlo všechno jako na drátkách.

Trenér Allegri jistě apeloval na své hráče, aby utkání co nejrychleji rozhodli druhým, potažmo i třetím gólem. Stal se ale přesný opak. V 55. minutě se opřel do balónu z první Mattia Aramu a Wojciech Szczęsny byl bez šance zasáhnout.

Věci se začaly pro Juventus komplikovat, na druhou stranu do konce utkání zbývala spousta času. V 71. minutě se hnal do šance po chybě v rozehrávce Morata a jeho zpětnou přihrávku nedokázal usměrnit do branky Kaio Jorge. Vzápětí na to si Morata zkoušel vymodlit pokutový kop, ale píšťalka sudího zůstala němá.

Benátky se úspěšně bránily a Juventus působil čím dál bezradněji. Závěr zápasu domácí zvládli a senzačně obrali Juventus o dva body. Pro Starou dámu je to velká komplikace, protože se vzdaluje nejen první příčka, ale také pozice zaručující Ligu mistrů pro příští rok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele