základní část, 29. kolo
08.04.2023 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Spezie (© AFP)

Nečekané klopýtnutí, Fiorentina jenom remizovala se Spezií 1:1

Zaváhání favoritů pokračuje i v sobotu a o jedno z překvapeních se ve Florencii postarala Spezia Calcio. Hosté bleskově zareagovali na vlastní gól Wisńiewského a po zbytek zápasu nedovolili domácím už skórovat.

Fiorentina tak pokračuje ve své neporazitelnosti, ale remíza 1:1 je pro ní samozřejmě ztrátou. Naopak Spezia dokázala znovu obrat velkého favorita o body a přilepšit si v boji o záchranu.

Jako první zahrozili hosté a branka Nzoly nemohla být kvůli ofsajdovému postavení Gyasiho uznána. Fiorentina to kontrolovala rovněž brankou a na rozdíl od Spezie regulérní. Ve 25. minutě dával Biraghi balón pod sebe a Przemyslaw Wisńiewski ve snaze zablokovat si vstřelil vlastní gól.

Fiorentina se pak na okamžik usadila v pokutovém území Spezie, jenomže si nepohlídala dlouhý nákop za obranu a brejk Nzoly, který po kličce brankáři vstřelil vyrovnávací branku. Vzápětí mohla Viola znovu vést, kdyby Cabral netrefil jen tyčku.

Po změně stran se dal očekávat zvýšený tlak Violy, ale domácí šance neproměňovali. Brekalo pálil po hodině hry do tyče a dvě minuty před koncem se zase prodral k malému vápnu Jović a branku těsně minul. V závěru utkání mohla Spezia Fiorentinu dokonale šokovat, protože už v nastavení pelášil sám na branku Šomudorov a pokus o lob přes Terracciana totálně zpackal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele