základní část, 35. kolo
14.05.2023 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolò Fagioli (© AFP)

Juventus i bez zraněného Pogby porazil Cremonese

Juventus splnil roli favorita a doma si nechal všechny tři body po souboji s Cremonese. A zatímco si turínský gigant pojistil druhé místo, tak Cremonese zůstává až na předposledním místě a jeho šance na záchranu v elitní soutěži jsou přinejlepším mizivé.

"Stará dáma" nenechávala svého soupeře zmocnit se míče moc často a sama si naopak diktovala, jakým tempem se celé utkání bude odehrávat. V základu Juventusu se objevil francouzský záložník Paul Pogba, který se snaží na poslední chvíli přeci jen trochu napravit sezonu, která je z jeho pohledu hodně daleko za očekáváním. Někdejší hráč Manchesteru United prostrkával míč na Vlahoviće, ale s jeho zakončením si poradil mladý brankář Carnesecchi.

Pogba ale ani na dnešní duel nebude vzpomínat v dobrém a znovu ukázal, proč je pro Juventus spíš kotvou. Po čtyřiadvaceti minutách se totiž znovu zranil a musel ze hry. A tak jen z role hodně sklíčeného diváka sledoval šanci Bremera, který ale ani za pomoci Milika nedokázal využít chybu brankáře Carnesecchiho a dopravit míč do sítě. První poločas toho mnoho nenabídl a zejména Juventus zůstával dalece za očekáváním.

Trenér Ballardini také nemohl být spokojen s výkonem svých svěřenců a hned zkraje poločasu druhého střídal dvakrát. Moc mu to ale nepomohlo, protože už v 55. minutě Juventus udeřil. Záblesk geniality ukázal Federico Chiesa, který umotal hlavu dvěma soupeřům a předložil míč na Fagioliho. Jeho nádherný pokus zaplaval a skončil až v síti!

A nakonec to nebyl jediný přesný zásah, který diváci viděli. Deset minut před koncem totiž centr Paredese prodlužoval útočící Arek Milik. Sernicola sice Bremerovi v prvním zakončení zabránil, ale druhý pokus už brazilskému stoperovi vyšel a Carnesecchi kapituloval podruhé.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele