základní část, 19. kolo
24.01.2023 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Lazio deklasovalo Milán 4:0

Špatná forma obhájců titulu pokračuje, AC Milán prožil v Římě doslova noční můru. Na Laziu dostal vypráskáno čtyřmi góly a má o čem přemýšlet. Lazio se díky vysoké výhře bodově dotáhlo na městského rivala AS Řím i Inter Milán. Biancocelesti si rozdělili porci gólů rovnoměrně do obou poločasů, postupně se trefili Sergej Milinković-Savić, Mattia Zaccagni, Luis Alberto a Felipe Anderson.

Úterní výkon Rossoneri by velkým zklamáním a potvrzením toho, že se mu v novém roce vůbec nedaří. Hostům se nepovedl už začátek, zatímco Lazio vstoupilo do zápasu nejlépe, jak mohlo, a potvrdilo vzrůstající formu.

Ve 4. minutě zatáhl balón Zaccagni, Luis Alberto ho šikovně pustil na Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten z první rozradostnil Olympijský stadion. Nebyla to jediná rána, která Rossoneri v úvodu duelu postihla. Obránce Fikayo Tomori si přivodil zranění a na jeho místo musel nastoupit Simon Kjaer. Směrem dopředu to nebylo od AC vůbec optimální a Provedela prověřila jen tvrdá rána Sandra Tonaliho, která však mířila doprostřed brány.

Lazio bylo v prvním poločase lepší a dočkalo se i druhého gólu. Marušić se dostal přes Desta, který nahradil absentujícího Thea Hernándeze, a trefil tyčku. Od ní se pak balón odrazil k Mattiovi Zaccagnimu, a vedení Lazia už následně bylo dvojnásobné.

Stefano Pioli měl o přestávce o čem přemýšlet a do druhého dějství vstoupili milánští aktivněji. Ve 48. minutě dobře kroutil balón z volného přímého kopu Bennacer, v ochozech to poté jen zahučelo. O několik minut později čechral balón Saelemakers a Leao zblízka přestřelil.

Biancocelesti rozhodně jenom nebránili a Milánu zasadili další úder. Kalulu fauloval v pokutovém území Pedra a sudí Di Bello měl o penaltě okamžitě jasno. Luis Alberto ji s naprostým přehledem proměnil, takže Lazio vedlo nad AC Milán již vysoko 3:0.

Utrpení milánských fanouškům tím zdaleka nekončilo. Děravá obrana hostů nabídla Laziu další možnost skórovat a ti toho beze zbytku využili. Luis Alberto prostrčil balón na Felipeho Andersona a Tătărușanu byl znovu bez šance.

Nikdo nepochyboval, že je rozhodnuto. Lazio se v závěrečných minutách nikam nehnalo a hlídalo si skvělý výsledek. Rezignoval i Milán. Počínajícím nastaveným časem vyzkoušel pozornost Provedela další dalekonosnou ranou z volného přímého kopu Sandro Tonali, ale na víc se už AC nezmohlo.

Lazio se díky výhře dotáhlo na AS Řím i Inter a od druhého Milána ho dělí pouze jeden bod. Výsledek pochopitelně nahrál vedoucí Neapoli, která má na čele Serie A už dvanáctibodový náskok! Rossoneri se budou muset dát rychle do kupy, protože už o víkendu je čeká domácí zápas se Sassuolem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
adogti77

2

Reagovat
Pharrell

ACM 0:2 AC využije včerejšího zaváhání Interu

Reagovat
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele