26. kolo
23.02.2024 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Remo Freuler (© AFP)

Bologna si smlsla nad utrápenou Veronou, Fabbian vítězným kořením nešetřil

Hráči Bologni porazili v předehrávce 26. kola italské Serie A Veronu 2:0 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů. Rozhodující gól vstřelili Chrti ve 27. minutě, kdy se ve zmatku v pokutovém území nejlépe zorientoval Giovanni Fabbian a bezpečně uklidil balon za záda hostujícího gólmana. Mladý záložník ještě stihl po změně stran asistovat u pojistky Rema Freulera. Domácí si tak připsali už páté ligové vítězství v řadě, naopak Hellas zůstal v sestupových vodách.

Thiago Motta byl jedním z největších trenérských překvapení v letošní sezoně, když se s Bolognou stále držel na fantastické páté příčce, přičemž jeho celek čtyřikrát v řadě zvítězil. Rossoblu prohráli na domácí půdě od startu ročníku pouze jednou. Žlutomodří v boji o záchranu uhráli v minulém kole fantastický bod s Juventusem, na což chtěli navázat i v regionu Emilia-Romagna.

Domácí své ofenzivní choutky ukazovali už od samého začátku duelu. Hlavní útočné hvězdy Ricarda Orsoliniho a Joshuu Zirkzeeho však obrana hostů skvěle dostupovala. Slovo si tak musel vzít méně ostřílený šutér Fabbian. Defenzivní záložník po sérii několika smolných odrazů pohotově zakončil míč do sítě Lorenza Montipa. Zvýšení skóre se červenomodří nedočkali snad jen kvůli smůle. Ve 36. minutě se Orsolini ocitl sám před prázdnou bránou, nabídnutou šancí však trestuhodně pohrdl.

Finální fáze byla proti bezzubé Veroně problém i ve druhém dějství. Své stoprocentní šance zahodil jak Sam Beukema, tak i jindy přesný Zirkzee. Zvýšení náskoku se nakonec Bologna přece jen dočkala. Freuler se výtečně zorientoval v pokutovém území a po centru Fabbiana tvrdou ranou zakončil za záda hostujícího brankáře. Aspoň gól útěchy mohl v závěru vstřelit střídající Thomas Henry. Ojedinělou šanci žlutomodrých však zlikvidoval Lukasz Skorupski.

Bologna tak potvrdila domácí sílu a ze zápasu si odnesla další tři body. Oba celky mají na programu další ligový zápas 3. března. Rossoblu se střetnou s Atalantou, Mastini vyzvou doma Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele