24. kolo
10.02.2024 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Kritizované Lazio si vylepšilo reputaci, Immobile dosáhl na střelecký milník

Fotbalisté Lazia si ve 24. kole Serie A odvezli po výhře 3:1 z Cagliari všechny body. K zastavení třízápasové šňůry Biancocelesti bez vítězství nejprve přispěl vlastní gól Alessandra Deioly a definitivně poté duel rozhodla branka Cira Immobileho krátce po změně stran. Pro italského kanonýra to navíc byla při jeho 341. startu už 200. přesná trefa v italské nejvyšší soutěži. Stal se tak teprve osmým hráčem, který na tuto metu dosáhl. Jakub Jankto proseděl celé utkání na lavičce domácích.

Fanoušci Lazia byli vždy bouřliváci, což potvrdili po posledním duelu s Atalantou. Orli v něm padli poměrně jednoznačně 1:3, což římští "Tifosi" ocenili několika naštvanými transparenty směřovanými k vedení klubu i kouči Mauriziovi Sarrimu. Pro Biancocelesti se jednalo o další ránu v boji o elitní čtyřku. To Cagliari sice tak vysoké ambice nemělo, ani v jeho táboře však nepanovala spokojenost se sérií porážek korunovanou debaklem od AS Řím.

Celek z hlavního města rychle dostal soupeře pod velký tlak, který v šesté minutě vyústil v první velkou šanci. Simone Scuffet musel do akce po rohovém kopu, když pohotovým zákrokem zamezil vlastnímu zásahu jednoho z bránících spoluhráčů. Krátce nato si domácí gólman poradil také s prudkou ranou Immobileho směřující pod břevno. Lazio se tak úvodní trefy dočkalo až ve 26. minutě poté, co si prudký pas Gustava Isaksena srazil do vlastní sítě Deiola. Hosté po nabytí těsného náskoku polevili a těsně před pauzou málem inkasovali. Hlavičkující Gianluca Lapadula ale pozorného Ivana Provedela nepřekonal.

Naopak chvíli po změně stran se podruhé radovali Le Aquile, když z ostrého úhlu dorazil Isaksenův pokus do odkryté sítě Immobile. Cagliari se však nehodlalo vzdát a bleskově přispěchalo s odpovědí. Gianluca Gaetano krásnou ranou zpoza vápna vymetl pravou šibenici. Navzdory několika dalším šancím povzbuzených Rossoblu po hodině hry znovu skórovali Římané. Felipe Anderson zakončil dravý průnik do pokutového území střelou, kterou nešťastně tečoval mimo Scuffetův dosah clonící obránce. Vydařené odpoledne bílomodrých mohl ještě v závěru ozdobit střídající Daiči Kamada, jenže přízemním pokusem jen orazítkoval tyč.

Cagliari tak nezvládlo ani druhý střet s týmem z hlavního města v krátkém sledu a opět prohrálo. V příštím kole se představí 18. února v Udine, Lazio tentýž den přivítá Bolognu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele