26. kolo
25.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol při ligové premiéře kouče Calzony jen remizovala s Cagliari

Fotbalisté Cagliari ve 26. kole Serie A remizovali na vlastním hřišti s Neapolí 1:1. Domácí byli po většinu zápasu aktivnějším týmem, jenže se po změně stran dopustili chyby v rozehrávce, kterou dokázal využít Victor Osimhen, jenž po návratu z Afrického poháru skóroval podruhé v řadě. Nový kouč Francesco Calzona se již připravoval na vítěznou ligovou premiéru na lavičce Partenopei, oslavy mu však na poslední chvíli překazil vyrovnáním Zito Luvumbo. Jakub Jankto po hodině hry střídal vinou zranění.

Cagliari se nacházelo na předposlední pozici a pohodu do kabiny jistě nedodalo ani pětizápasové čekání na vítězství. Ovšem ani mistrovská Neapol nemohla být s průběhem ligové soutěže spokojena, jelikož se pohybovala jen na středu tabulky. V posledním duelu s Janovem navíc zajistil remízu až v samotném závěru Cyril Ngonge. Partenopei provázela zlá forma na stadionech soupeřů, když v posledních pěti venkovních duelech nevstřelili ani gól a získali pouhý bod.

Zápas začal v poklidném tempu, o tom svědčí fakt, že první zakončení hráči vyprodukovali až po více než čtvrt hodině. Měl ho na svědomí Jakub Jankto, který ovšem svou hlavičku poslal kousek vedle pravé tyče. Domácí fotbalisté byli aktivnějším týmem, a také se dokázali ve 33. minutě po standardce dostat do vedení, radost jim však zkazil VAR, který gól kvůli těsnému ofsajdu odvolal. Chvíli před poločasem mohl jít celek ze Sardinie přece jen do vedení. Po kuriózní situaci, kdy Alex Meret vyboxoval míč a přepadl přes protihráče na zem, zůstala před Zito Luvumbem odkrytá branka, Angolský křídelník ji však trestuhodně minul.

Po pěti minutách od startu druhého poločasu měl vyloženou šanci Gianluca Lapadula, z malého vápna ovšem bránu netrefil. V 66. minutě se domácí obrana dopustila hrubky a míč získal Giacomo Raspadori, který poslal přesný centr na osamoceného Victora Osimhena, jenž hlavou z malého vápna míč bezpečně uklidil do branky. Pojistku hostům mohl přidat Matteo Politano, jeho pokus z úhlu však mířil těsně vedle levé tyče. Italského křídelníka tato příležitost musela velice mrzet, jelikož v poslední minutě dokázal Mereta propálit Luvumbo a srovnal.

Cagliari tak s úřadujícím mistrem vybojovalo cenný bod. V dalším kole se představí 3. března na hřišti Empoli. Neapol čeká 28. února dohrávka v Sassuolu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele