22. kolo
26.01.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Turína (© AFP)

Cagliari při loučení s klubovou legendou přišlo o domácí neporazitelnost

Hráči turínského FC porazili ve 22. kole Serie A domácí Cagliari 2:1. Vítěznou branku si připsal v nastaveném čase první půle Samuele Ricci. Po skórování sahal několikrát i Jakub Jankto, který ale nakonec odehrál jen poločas. V soupeřově dresu hrající David Zima sledoval utkání pouze z lavičky. Rossoblu tak prohráli na vlastní půdě poprvé od října a neslavně se rozloučili s legendou italského fotbalu Luigim Rivou, nejlepším střelcem Casteddu i Squadry azzurry, jenž začátkem týdne zemřel.

Celek ze Sardinie naposledy padl s trápícím se Frosinone 1:3. Z posledních šesti ligových střetnutí tak vyhráli svěřenci Claudia Ranieriho jen jednou a na sestupové pásmo měli náskok pouhý bod. Tentokrát je navíc nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavil Turín, který od konce října v lize padl jen dvakrát.

Velmi sympatické gesto nastalo v 11. minutě utkání, kdy fanoušci ocenili dlouhým potleskem ve stoje legendu Rivu. Do té doby nezáživný první poločas dostal potřebnou zápletku ve 23. minutě. Právě v tento čas se na ofenzivní výpad po pravé straně hřiště vydal Raoul Bellanova, jehož následný pas našel Duvána Zapatu, který efektivním zakončením skluzem poslal hosty do vedení. Chvíli nato nebyl daleko od navýšení náskoku Granaty Antonio Sanabria, nicméně Simone Scuffet proti jeho hlavičce vytáhl reflexivní zákrok. Na druhé straně mohli domácí srovnat rovněž ze vzduchu, ale Jankto v rozhodující moment nezasáhl míč ideálně. Těsně před odchodem do šaten pak předvedl pohlednou individuální akci Ricci, kterou zakončil přízemní ranou za záda Scuffeta.

Turínští si pohodu přenesli i do druhé půle, pokusu Bellanovy ze střední vzdálenosti chyběly k úspěchu jen centimetry. Jiskřičku naděje mohl zažehnout hlavičkující Leonardo Pavoletti, jenže veteránovo zakončení pokryl Vanja Milinkovič-Savič. Daleko od druhého gólu v zápase nebyl čtvrthodinu před koncem Zapata, jeho pumelice ale náskok hostí nezvýšila. V 77. minutě to byl naopak Nicolas Viola, který geniálně zakroutil míč k levé tyči a vrátil Rossoblu zpět do hry. Stejný hráč mohl v závěrečné desetiminutovce z přímého kopu i vyrovnat, Milinkovič-Savič ale Býky podržel.

Turín tak potvrdil papírové předpoklady a ze Sardinie si odvezl plný počet bodů. V příštím kole vyzve 4. února na souboj Salernitanu, Cagliari změří o den později síly s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele