35. kolo
05.05.2024 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Claudio Ranieri (© AFP)

Zásah střeleckého úkazu z mistrovství světa v Rusku na výhru Cagliari nestačil

Domácí Cagliari remizovalo ve velmi důležitém klání 35. kola Serie A s Lecce 1:1. Úvodní gól vstřelil stoper celku ze Sardinie Yerry Mina, jenž se v roce 2018 zapsal do historie mistrovství světa, když se stal vůbec prvním obráncem, který skóroval v každém ze svých tří premiérových vystoupení na této prestižní akci. Celý druhý poločas ovšem Rossoblu odehráli v oslabení, a ačkoliv jim k zisku klíčových tří bodů v cestě za záchranou nechybělo moc, v závěru inkasovali z kopačky Nikoly Krstoviče. Jakub Jankto scházel kvůli problémům s kotníkem podruhé za sebou v zápasové nominaci.

Prvním sestupujícím ze Serie A se stala Salernitana, na další dvě místa se ovšem stála ještě dlouhá fronta. Mezi ohroženými celky se nacházelo také Cagliari, jehož náskok na 18. příčku činil pouhé tři body. Zcela zachráněno ještě nebylo ani Lecce, nicméně jediná porážka z předchozích šesti zápasů jeho vyhlídky výrazně vylepšovala.

Ke vstřelení úvodního gólu měl však o něco blíže celek ze Sardinie. Jako první zkoušel štěstí Gianluca Lapadula, jenž ale s akrobatickým pokusem přes hlavu neuspěl. O chvíli později odzbrojil Alessandro Deiola laxního Marina Pongračiče a následně tečovanou ranou rozvlnil síť. Video ovšem odhalilo, že celé situaci předcházela ruka domácího záložníka. Ve 26. minutě již fotbalisté Cagliari přetavili stupňující se tlak v regulérní trefu. Gianluca Gaetano našel na úrovni malého vápna trestuhodně osamoceného Minu a ten z prvního doteku dopravil míč na místo určení. Sebevědomý výkon Rossoblu dostal trhliny krátce před odchodem do šaten. Gaetano šel totiž do souboje s Ylberem Ramadanim podrážkou napřed a sudí po poradě s videorozhodčím ukázal italskému útočníkovi červený kartonek.

Oslabené Cagliari zkraje druhé půle trápilo soupeře alespoň nebezpečnými standardkami, jakmile se však utkání překlopilo do závěrečné třetiny, byl již na trávníku pouze jeden tým. Po centru Nicoly Sansoneho pálil z voleje Rémi Oudin, nicméně jeho projektil minul o pár centimetrů vzdálenější tyč. O chvíli později se neujala ani prudká hlavička Santiaga Pierottiho, tu pro změnu vytáhl jednou rukou zpod břevna Simone Scuffet. Giallorossi zužitkovali přesilovku až v 84. minutě. Na vyrovnání měl z velké části podíl střídající Pontus Almqvist, jenž se nejprve skvěle uvolnil a následně oslovil před brankou osamoceného Krstoviče, který už neměl problém doklepnout balon do odkryté sítě.

Důležitý souboj v honbě za záchranou tak skončil dělbou bodů. Cagliari se v příštím kole představí 11. května na hřišti AC Milán, Lecce přivítá o dva dny později Udinese.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele