29. kolo
15.03.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Empoli přišlo o kouzlo domácích zápasů s Bolognou, v nastavení rozhodl Fabbian

Bologna zvítězila ve 29. kole Serie A na hřišti Empoli 1:0. S jedinou brankou po vyrovnaném průběhu přispěchal až v nastaveném čase Giovanni Fabbian, který tak prolomil dlouhou sérii 12 zápasů napříč ligami, v nichž Rossoblu na Stadio Carlo Castellani nedokázali zvítězit. Empolesi po třetí porážce za sebou, během nichž ani jednou neskórovali, navíc odmítli možnost odpoutat se od svých pronásledovatelů ze zóny sestupu.

Empoli neprohrálo od poloviny ledna až do konce února jediný ligový duel, čímž výrazně zvýšilo své šance na záchranu. V březnu ale ještě nedalo gól a prohrálo jak s Cagliari, tak s AC Milán. Bologni v minulém kole udělaly radost remízové výsledky prakticky všech konkurentů v boji o Ligu mistrů, sama však nedokázala vzdorovat rozjetému Interu. Asi na měsíc navíc přišla o kanonýra Joshuu Zirkzeeho.

A jeho absenci odpovídal také úvodní poločas, který byl na gólové šance skoupý. Největších příležitostí se hosté dočkali po rohových kopech. Nejdříve hlavičku Riccarda Calafioriho odvracel na poslední chvíli obránce M’Baye Niang, v 18. minutě potom nadvakrát zakončoval Sam Beukema, Eliu Caprieleho ovšem neprostřelil. Vážnější příležitost Empoli přišla ve 26. minutě, kdy z hrany vápna pálil nad Szymon Žurkowski. Chvíli před koncem poločasu si ještě navedl míč na střelu Dan Ndoye, tvrdou ránu však zneškodnil Caprile.

Po změně stran překvapivě hýřili aktivitou domácí, jejich pokusy ale většinou končily daleko za atletickým oválem na Stadio Carlo Castellani. Po hodině hry hledal Lewis Ferguson před brankou Jense Odgaarda, ten však na balon ve skluzu těsně nedosáhl. Vyrovnané utkání na své rozuzlení čekalo až do čtvrté minuty nastavení, kdy dorážel na bližší tyč Fabbian.

Azzurri tak nedokázali potvrdit dlouhodobě pozitivní bilanci vzájemných domácích střetnutí a nezískali ani bod. V příštím kole se představí 1. dubna na hřišti Interu, Bologna přivítá tentýž den Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele