27. kolo
03.03.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jakub Jankto (© Cagliari Calcio)

Jankto vystřelil v záchranářské bitvě proti Empoli první venkovní výhru Cagliari

Cagliari přerušilo sérii nevýrazných výkonů ve 27. kole Serie A, když zvítězilo na hřišti Empoli 1:0. Domácí se v duelu dvou celků s naprosto odlišnou formou sice prosadili jako první, jejich gól z 62. minuty ovšem odvolal videorozhodčí. Na druhé straně poté zaúřadoval český záložník Jakub Jankto, který svou první trefou v dresu Rossoblu zajistil svému týmu první letošní výhru mimo vlastní stadion. Celek ze Sardinie přesto setrval v zóně sestupu.

Empoli se po lednové prohře s Veronou dostalo do skvělé formy, během které neprohrálo šest zápasů po sobě. Zlepšené výkony vedly k tomu, že se Azzurri vyhoupli z boje o záchranu na mnohem poklidnější 13. příčku. Naopak Cagliari bylo stále potopeno v sestupových vodách, přičemž na vítězství čekalo již šest ligových klání v řadě.

Začátek důležitého souboje o udržení se odehrával jasně v režii domácích, kteří si první vyloženou příležitost vypracovali v 17. minutě. Rychlý protiútok zakončil Nicoló Cambiaghi přízemní ranou do tyče, od které se balon odrazil přímo na kopačky Youssefa Maleha. Ten prováhal ideální moment ke střele a nevýrazným pokusem nechal vyniknout Simoneho Scuffeta. Postupem času se osmělili také hráči ze Sardinie a chvíli před koncem první půle měli možnost dostat se do vedení. Gianluca Lapadula ale hlavičkou gólmana Eliu Caprileho nepřekonal.

Minutu po změně stran se o slovo opět přihlásil aktivní Cambiaghi. Po skvělé práci 23letého hosta z Atalanty zblízka zakončoval Matteo Cancellieri, Scuffet se ovšem rychle přesunul od tyče k tyči a skoro jistému gólu zabránil. Po hodině hry už brankář Cagliari lovil míč ze sítě, když nestačil na střelu Liberateho Cacaceho. Toho ale o radost z první trefy na italské půdě připravil VAR, který odhalil předcházející ofsajd. Odvolaný zásah domácí rozhodil, čehož dokonale využil Jankto, jenž se dorážkou zevnitř vápna nemýlil. Závěr už si Rossoblu pohlídali a soupeři výraznější šanci nepovolili.

Empoli tak doma přišlo o dobrou bilanci a ze zápasu si neodneslo ani bod. V následujícím kole se 10. března představí proti AC Milán, Cagliari změří o den dříve síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele