35. kolo
05.05.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Elia Caprile (© AFP)

Frosinone bodovalo v záchranářském souboji v Empoli i s náhradním gólmanem

Záchranářský duel mezi Empoli a Frosinone skončil ve 35. kole Serie A remízou 0:0. Fanoušci Azzurri se chvíli radovali po přesném zásahu Emmanuela Gyasiho ve 20. minutě, temperament domácích příznivců ovšem rychle zchladil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Bezgólový výsledek tak v boji o setrvání v nejvyšší italské soutěži příliš neuspokojil ani jeden z týmů, jelikož je od hranice sestupové zóny dělí pouhé tři body. Čistým kontem se blýskl Michele Cerofolini, který musel v brance hostů zastoupit zraněnou jedničku Stefana Turatiho.

Frosinone v minulém utkání zpečetilo sestupový osud Salernitany, čímž zároveň zvýšilo vlastní šance na setrvání mezi italskou elitou. Další klíčový souboj ho ovšem čekal hned vzápětí, když na jeho stadion zavítalo Empoli, které dosud rovněž posbíralo 31 bodů. Do očí bijící byl naopak rozdíl v počtu nastřílených branek. Canarini jich dali o 17 více, přesto byl zmíněný skalp Granaty jejich teprve druhou výhrou roku 2024.

Hosté sice vstoupili do duelu s větším zápalem, z úvodní trefy se však po zmatku v předbrankovém prostoru radovalo ve 20. minutě Empoli. Šťastnou trefu Gyasiho ovšem chvíli nato odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Domácí celek poté zvýšil obrátky a herně se vyrovnal soupeři, změna skóre ovšem z minima nebezpečných příležitostí do pauzy nevzešla.

Obraz hry se nezměnil ani po návratu z kabin. Vyrovnanou pasáž narušil až v 64. minutě Walid Cheddira, jenž chtěl defenzivu Empoli přelstít skrytou patičkou, jeden z obránců ovšem jeho pokus zablokoval. Azzurri ve zbytku duelu neprojevili žádnou touhu o rozhodující gól a do závěrečného hvizdu poctivě ubránili bezbrankový stav.

Fotbalisté Frosinone tak remizovali už ve čtvrtém venkovním utkání za sebou. V příštím kole přivítají 10. května mistrovský Inter, Empoli se představí o dva dny později na hřišti Lazia.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele