29. kolo
17.03.2024 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavující Théo Hernandez (© AFP)

AC navázalo na postup přes Slavii také v lize. Na hřišti Verony uspělo pražským výsledkem

Hráči AC Milán zvítězili ve 29. kole Serie A na hřišti Verony 3:1. Hosté si svůj úspěch zajistili orámováním poločasové přestávky dvěma brankami, neboť krátce před odchodem do šaten otevřel skóre Theo Hernández a nedlouho po návratu na trávník stvrdil vítězství favorita Christian Pulišič. Červenočerní tak potvrdili úspěch z pohárové Evropy proti sešívaným a na Scaligeri si po stejném výsledku, jakého dosáhli ve čtvrtek v pražském Edenu, vyšlápli posedmé v řadě.

Rossoneri čekal po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy souboj s jedním z nejoblíbenějších celků. Verona totiž s AC šestkrát za sebou prohrála, tříbodový úspěch proti Miláňanům navíc slavila naposledy před více než šesti lety. Žlutomodří však šli do duelu v dobrém rozpoložení, jelikož je předešlé dvě výhry posunuly ze sestupového pásma.

Úvodní gól zápasu měl ve čtvrté minutě na kopačce Fikayo Tomori, jenže rodák z Calgary nedokázal centrovaný míč usměrnit mezi tři tyče. Daleko lépe si v zakončení počínal Pulišič, jehož pumelici z pravé strany hřiště zastavilo až břevno. Verona se osmělila krátce před půlhodinou hracího času, kdy Tijjani Noslin přízemním pokusem o kousek minul branku Rossoneri. Ve 44. minutě už se ale skóre měnilo. Postaral se o to Hernández, který u postranní čáry zachytil balon a následně pronikl do vápna Mastini, kde po sražené přihrávce chytře přehodil Lorenza Montipá.

Hned v 50. minutě hrubě chyboval domácí Pawel Dawidowicz, jehož jako posledního hráče obral o míč Noah Okafor. Ten se následně vydal na rychlý úprk vpřed, který však zakončil pouze střelou do brankáře. Ke štěstí hráčů AC Milán se ale balon vyražený Montipém odrazil přímo před dobíhajícího Pulišiče, jenž zvýšil vedení Rossoneri. Domácí mohl vrátit do hry Noslin, svoji hlavičku z dobré pozice ovšem namířil nad břevno. Mladý útočník se neúspěchem nenechal odradit a v 65. minutě tvrdou ranou zpoza vápna přece jen vykřesal naději na bodový zisk. Domácí si poté vytvořili výraznou herní převahu, k vyrovnání to ale nevedlo. Byl to naopak Samuel Chukwueze, jenž povedeným volejem přidal třetí gól Lombarďanů.

AC si tak z Verony odvezlo všechny tři body. Žlutomodré čeká další utkání 1. dubna v Cagliari, Miláňané se o dva dny dříve střetnou s Fiorentinou.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele