25. kolo
17.02.2024 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Střelci Juventusu Adrien Rabiot a Dušan Vlahović (© AFP)

Exkluzivní volej Neapolí přehlíženého záložníka předznamenal další klopýtnutí Staré dámy

Fotbalisté Juventusu remizovali ve 25. kole Serie A s Veronou 2:2. Domácí se dostali do vedení v 11. minutě, kdy se pohledným volejem do horního rohu brány prosadil Michael Folorunsho, už od roku 2019 kmenový hráč Neapole, jenž se v této sezoně poprvé prohání po trávnících nejvyšší soutěže. Stará dáma však rychle srovnala a stejně to dopadlo i po změně stran, kdy se nejprve Folorunsho převtělil do role nahrávače a krátce nato odpověděl Adrien Rabiot.

Juventus v posledních kolech ztrácel dech, když třikrát za sebou nezvítězil a ztratil kontakt s prvním Interem. Bianconeri se naopak museli začít v tabulce dívat pod sebe, jelikož se jim výrazně přiblížil ve slušné formě hrající AC Milán. Verona se však pro Starou dámu jevila jako dobrý odrazový můstek. Čtyřikrát za sebou ji totiž porazila, přičemž ani jednou neinkasovala.

Hosté se rychle usídlili na útočné polovině a vypracovali si několik slibných pozic pro zakončení. Jejich střelecké pokusy ale zvládala blokovat obětavá obrana Verony. Hellas krátký nápor ustál a záhy udeřil. Po rohu se k odraženému míči nachomýtl Folorunsho, jenž jej z voleje poslal nechytatelně do horního rohu brány. Inkasovaná branka Juventus zbrzdila. Až ve 28. minutě se Stará dáma dostala ve vápně k další střele, kterou sice domácí defenziva znovu zablokovala, tentokrát ovšem rukou. Sudí tak nařídil penaltu, s níž si bez problému poradil Dušan Vlahovič. Chvíli nato mohla znovu skórovat Verona, rána Tomáše Suslova ale mířila těsně vedle tyče.

Po návratu ze šaten se žlutomodří druhé trefy přece jen dočkali. Folorunsho v pádu přiťukl balon sprintujícímu Tijjanimu Noslinovi, který zaskočil přízemním pokusem na bližší tyč Wojciecha Szczesného. Radost na slušně zaplněném stadionu ale vydržela jen tři minuty. Rabiot obdržel do šestnáctky přesný pas a po bleskovém zpracování poslal míč do dolního rohu brány. Domácí nicméně ani druhý obdržený gól nesrazil do kolen. Po hodině hry nebezpečně vypálil Darko Lazovič, skvěle však proti němu zasáhl Szczesny. S blížícím se koncem utahoval Juventus smyčku kolem domácí brány. Skórovat mohl střídající Federico Chiesa, jenže nejprve z dobré pozice přestřelil a chvíli před závěrečným hvizdem nechal vyniknout brankáře žlutomodrých.

Verona tedy prodloužila trápení Juventusu a připsala si překvapivý bod. V dalším kole ji čeká 23. února souboj s Bolognou, Bianconeri o dva dny později vyzvou Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele