36. kolo
12.05.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Pietro Pellegri (© AFP)

Turín dal obratem proti Veroně zapomenout na měsíc trvající ofenzivní trápení

Fotbalisté Verony ztratili ve 36. kole Serie A náskok a s Turínem prohráli 1:2. Fanoušci na první gól čekali až do 67. minuty, kdy se prosadil Karol Šwiderski, jenž nasměroval Mastini k zisku tří bodů, které by jim s velkou pravděpodobností zajistily udržení v nejvyšší italské lize. Býci ovšem dali zapomenout na trápící se útok, když v předchozích čtyřech zápasech neskórovali. Tentokrát totiž dvěma brankami otočili stav duelu, kvůli čemuž domácí ještě čeká perný závěr sezony.

Verona udělala v posledním kole klíčový krok k záchraně, když překvapivě porazila Fiorentinu na svém hřišti 2:1. Triumfem si tak vytvořila čtyřbodový náskok na sestupové pásmo, ve kterém se stále mohlo ocitnout až šest klubů. Příliš dobrou formou naopak neoplýval Turín, jenž nevyhrál už pětkrát v řadě, a vzdálil se tak nadějím na evropské poháry.

V úvodu zápasu byl k vidění spíše opatrný fotbal s minimem zajímavých příležitostí. První střely mířící mezi tři tyče se diváci dočkali až ve 25. minutě, kdy se po centru z pravé strany dostal k hlavičce domácí útočník Tijjani Noslin. Se zakončením 24letého Nizozemce si nicméně bez problémů poradil Vanja Milinkovič-Savič. Ani tato situace však nevyburcovala žádný z celků k větší aktivitě a po zbytek první půle se hrálo v oblasti středového kruhu.

Krátce po návratu na hřiště zahrozil podruhé v utkání aktivní Noslin, přízemní pokus z hranice šestnáctky mířící do pravého dolního rohu si ale Milinkovič-Savič pohlídal. K první změně skóre tak došlo až v 67. minutě, když Suat Serdar perfektně vystihl autové vhazování soupeře, potáhl míč do šestnáctky a předložil jej na kopačku Šwiderskiho, jenž se zblízka nemýlil. Vedení domácích mohl zanedlouho navýšit Tomáš Suslov, nebezpečný pokus slovenského reprezentanta však zastavil Milinkovič-Savič. Turínští se vzchopili v 77. minutě, kdy se po centru Valentina Lazara prosadil Zannetos Savva a jen o šest minut později dokonal obrat Pietro Pellegri, kterému ke skórování z velmi ostrého úhlu hned dvakrát pomohla branková konstrukce.

Verona tak nenavázala na skalp Fiorentiny a doma tentokrát nezískala ani bod. Oba celky sehrají předposlední zápas sezony 19. května. Mastini změří síly se Salernitanou, Granata se utká s AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele