28. kolo
10.03.2024 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Stará dáma v jarní fázi soutěže dál strádá, s prázdnou z Turína neodjela ani Atalanta

Fotbalisté Juventusu remizovali ve 28. kole Serie A před vlastními fanoušky s Atalantou 2:2. Orobici se po půlhodině hry ujali vedení díky trefě Teuna Koopmeinerse, Bianconeri se nicméně po změně stran nadechli k obratu, který krátce po snižující trefě dokonal v 70. minutě Arkadiusz Milik. Vítězství, jež by se rovnalo návratu na druhou příčku tabulky, se však domácí nedočkali, jelikož se podruhé v utkání prosadil Koopmeiners. Stará dáma tak na svém stadionu nevyhrála už třetí z posledních čtyř zápasů.

Atalantu čekal již čtvrtý zápas v řadě proti týmu, který figuroval na pozici zaručující účast v Lize mistrů. Předešlé duely ovšem Bergamu nevyšly, a tak se mu kýžená první čtyřka poměrně vzdálila. V nepříliš dobré formě hrající Juventus ale mohl pro Lombarďany představovat pomyslný odrazový můstek. Orobici navíc na turínském Allianz Stadium pětkrát za sebou neprohráli.

Přesto to byli domácí, kteří zahrozili jako první. Ve 13. minutě osamocený Fabio Miretti zamířil hlavou šikovně pod břevno, brankář Marco Carnesecchi ovšem vytáhl výborný zákrok. Na delší dobu přišla fáze hry, kdy ani jeden z týmů nedokázal ten druhý přehrát. To se povedlo až ve 35. minutě. Koopmeiners usměrnil zajímavě rozehraný přímý kop přesně k pravé tyči tvrdou ranou z první, na kterou Wojciech Szczesny nemohl zareagovat. Po inkasování Zebry ovládly statistiku držení míče, nicméně při kombinaci zapomněly na střelbu, a tak Carnesecchi zůstal bez práce.

Velmi aktivně vstoupil do druhé půle Federico Chiesa, když si v 50. minutě našel propadlý balon v malém vápně, ale brankáře nepřekonal. Vzápětí se v šanci zjevil znovu, tentokrát vypálil těsně vedle pravé tyče. Fotbalisté Staré dámy pokračovali v tlaku a po hodině hry vyrovnali. Weston McKennie vyslal před bránu průnikovou nahrávku, kterou před gólmanem lehce tečoval Andrea Cambiaso. V 70. minutě fanoušci jásali znovu, neboť se do odraženého míče opřel Milik a propálil vše, co mu stálo v cestě. Podobnou akci ale předvedli i Orobici a po průstřelu Koopmeinerse vyrovnali. V závěru se poté už nikdo k rozhodnutí nezmohl.

Juventus tak doma s Atalantou znovu jen remizoval. Další duel čeká Bianconeri 17. března proti Janovu, Bergamo se ve stejný den střetne s Fiorentinou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele