29. kolo
17.03.2024 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Adrien Rabiot (© AFP)

Strádání Janova v Turíně dosáhlo Kristových let, předvelikonoční duel skončil křížem

Juventus potvrdil i ve 29. kole Serie A velký pokles formy, když jen remizoval s Janovem 0:0, a zůstal tak v tabulce třetí za milánskými velkokluby. Poslední utkání obou celků před velikonočními svátky se neslo v duchu promarněných šancí a fanoušci poprvé od roku 2012 neviděli ve vzájemném souboji těchto týmů branku. Grifone, kteří čekají na vítězství na hřišti Staré dámy už více než 33 let, si však z Allianz Stadium odvezli alespoň cenný bod.

Zatímco v první půlce sezony Juventus ještě stíhal tempo Interu, od konce ledna se zadrhl a po jediné výhře ze sedmi posledních duelů ztratil i průběžnou druhou příčku. Janov si při cestě za bezpečnou záchranou pořídil v zimním přestupovém období zvučnou posilu z Marseille. Vitinha, jenž do Francie přišel v roce 2023 za více než 30 milionů eur, se v minulém kole proti Monze poprvé prosadil, porážku ovšem neodvrátil.

Již v sedmé minutě jej mohl gólově zastoupit jeho defenzivněji laděný kolega Mattia Bani, stoperovu hlavičku po prudkém centru však skvěle vytěsnil Wojciech Szczesny. Házenkářské obehrávání soupeřova vápna Juventusu dlouho nepřinášelo ovoce, ve 27. minutě tedy Federico Gatti zkusil štěstí utaženou přízemní ranou z dálky, překvapivě nebezpečný pokus si ale Josep Martínez pohlídal. Obránce Staré dámy se dostal do zakončení i po půlhodině hry, kdy ho ve vápně našel Filip Kostič, střelu ovšem stihli Janované zblokovat.

Do druhého dějství vstoupili Le Zebre lépe, akce již nekončívaly ještě v zárodku před pokutovým územím hostů. Pár minut po hodině hry začalo ve vápně Janova přihořívat. Nejprve si na jeho hraně našel prostor ke střele do tyče Samuel Iling a chvíli poté hlavičkoval těsně vedle Dušan Vlahovič, což zopakoval i v 75. minutě. Konstrukce brány Martíneze se hlasitě rozezvonila i v závěru, kdy ji přízemní ranou napálil Moise Kean. Frustraci si v nastavení vybil na soupeři Vlahovič a po druhé žluté šel do kabin o něco dříve.

Favorizovaný Juventus tak dal domácí remízou razítko na výsledkovou krizi. V příštím kole se představí 30. března na půdě Lazia, Janov přivítá tentýž den Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele