28. kolo
10.03.2024 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Verona orazítkovala raketový vzestup ve vyrovnané tabulce další výhrou

Fotbalisté Verony zvítězili ve 28. kole Serie A na hřišti Lecce 1:0, a ve vyrovnané spodní polovině tabulky tak poskočili rovnou o šest příček nahoru. Vítězství zařídil v 17. minutě čtvrtou trefou v letošním ligovém ročníku Michael Folorunsho, čímž se také osamostatnil v čele klubové statistiky střelců. Giallorossi nezvítězili popáté v řadě a odstup od sestupového pásma se mezitím ztenčil na pouhý bod.

O velké vyrovnanosti ligové tabulky nejlépe hovořil fakt, že Lecce sice před tímto kolem okupovalo zdánlivě bezpečnou 13. příčku, na sestupové vody ale mělo náskok pouhých dvou bodů. Hosté vstupovali do důležitého klání z předposlední 19. pozice, jistě je však povzbudila cenná domácí výhra z minulého kola nad Sassuolem.

Do utkání vstoupila mnohem aktivněji Verona. Držela míč více na kopačkách a několikrát se propracovala k zakončení, pokusům ovšem scházely gólové parametry. Tlak hostujícího celku vyústil v branku v 17. minutě, kdy si Folorunsho navedl balon kousek před pokutové území a vypálil levačkou, jeho střelu navíc tečoval jeden z domácích obránců, a Wladimiro Falcone tak neměl šanci zasáhnout. Po odehrané půlhodině byl Pontus Almqvist blízko srovnání skóre, jenže jeho technická rána pouze orazítkovala břevno. Neujala se ani nebezpečná hlavička Nikoly Krstoviče ze závěru prvního poločasu.

Po změně stran se hrálo především mezi šestnáctkami bez výraznějších šancí. Když už se Giallorossi dostali do zajímavé situace, nevyřešili ji tak, jak bylo potřeba. To se týkalo i 74. minuty, kdy se Krstovič odhodlal ke střele z voleje, která výrazně minula hostující branku. Po krátkém pobytu na trávníku mohl utkání definitivně rozhodnout Thomas Henry, jeho pokus z hranice pokutového území však nepředstavoval pro Falconeho žádnou hrozbu.

Verona tedy potvrdila svůj vzestup z minulého kola a podruhé v řadě vyhrála. Třetí triumf do sbírky může přidat 17. března, kdy doma vyzve milánské AC. Lecce se o den dříve představí na hřišti poslední Salernitany.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele