7. kolo
06.10.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Ivan Jurič (© Marco Luzzani / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Vlci nevyužili špatné formy Monzy. Ta po remíze opustila ligový chvost

Monza se po sedmém kole Serie A odlepila ze dna tabulky. Stačila jí k tomu domácí remíza 1:1 s AS Řím. Lombarďané sice po hodině hry inkasovali jako první, nicméně v 70. minutě srovnal skóre Dany Mota, jenž svou trefou odsunul na 20. ligovou příčku Benátky.

Římané cestovali na sever Itálie s cílem dobýt půdu Monzy, která se před duelem nacházela na dně tabulky. Hosté se hned pustili do práce a kombinací dlouhých míčů a rychlých přihrávek po stranách zatlačili domácí na jejich vlastní polovinu, ale Monze se dařilo krotit počet vyložených šancí, které si soupeř chtěl vytvořit.

Arťom Dovbyk si myslel, že poslal Řím do vedení, když do brány zasunul odražený míč po střele Manu Koného, ale po přezkoumání záběrů u videa byl Ukrajincův gól odvolán pro ofsajd. Monza se následně výkonostně zvedla. To sice vedlo k otevřenější hře, ale k většímu počtu příležitostí na obou stranách to příliš nepřispělo, ačkoli se hosté těsně po půlhodině hry málem dostali do vedení. Křižná střela Vlků se odrazila od bránícího Armanda Izza, což přinutilo Semuela Pizzignacca rychle skočit doleva a zachránit svého obránce od vlastního gólu.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, Římané kontrolovali tempo hry. Tento tlak jim málem vynesl vedení těsně před uplynutím hodiny hry, když po pěkné přihrávce z pravé strany zůstal ve středu pole nikým neatakován Lorenzo Pellegrini. Zkušený záložník však trefil pouze prostor, kde stál připravený Pizzignacco. Nakonec se Římané gólu dočkali, když si Dovbyk naběhl do pokutového území a přesnou střelou nechal Pizzignacca zcela bezmocného. Nicméně vedení AS vydrželo jen devět minut, protože Mota z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě a vyrovnal.

Římané sice v závěru mohli strhnout duel zpět na svou stranu, po závěrečném hvizdu se ale museli spokojit s bodem, který je posunul na deváté místo. Monza se díky bodu odlepila ode dna tabulky, stále však čeká na první ligové vítězství v sezoně.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele