5. kolo
22.09.2024 15:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Oslavy hráčů Boloni. (© AFP)

Úspěšný výlet Boloni na stadion Monzy zajistil povedenou střelou Castro

Boloňa zaznamenala první vítězství v letošní sezoně Serie A poté, co jí Santiago Castro v závěru zápasu zajistil výhru 2:1 nad Monzou. Ta tak prodloužila svou ligovou sérii bez vítězství na 14 zápasů, na tři body Lombarďané čekají už od poloviny března.

Navzdory ohromujícímu postupu do Ligy mistrů se Boloňa na začátku nové sezony potýká s výrazným nedostatkem formy. Toho chtěla využít Monza, kterou nově vede Alessandro Nesta. Boloňa se ale ujala vedení ve 24. minutě. Na přihrávku řeckého reprezentanta Charalampose Lykogiannise si naběhl Kacper Urbaňski a přesnou hlavičkou do rohu branky zaznamenal svůj první gól v dospělém fotbale.

V zápase Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck se Rossoblu nepodařilo dostat se do vedení, takže tento úvodní gól jako by uvolnil okovy jejich útoku. Vytváření šancí však bylo jen za cenu toho, že nechávali okénka vzadu. Hosté tudíž těsně před přestávkou o náskok přišli, když Milan Ďurič úspěšně dorazil do sítě dalekonosný pokus Daniela Maldiniho.

Opatrný začátek druhé půle byl brzy přerušen šancemi na obou stranách. Castro prověřil Stefana Turatiho střelou k bližší tyči a Alessandro Bianco se zase snažil prosadit šikovným obstřelem, ani jeden pokus ale nerozhodné skóre nezlomil. Hosté měli převahu směrem dopředu. Dovednosti a odhodlání, které předvedl Dan Ndoye, se zcela neshodovaly s jeho koncovkou. Jiná píseň už ale byla kvalita v zakončení Castra, jenž dostal míč od Rema Freulera a zhruba z 25 metrů střelou do vzdálenějšího horního rohu nedal Turatimu šanci.

Boloňa má tedy konečně důvod k optimismu, protože před zápasy s Liverpoolem nebo Borussií Dortmund se zaradovala v domácí soutěži.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele