9. kolo
27.10.2024 15:00 CET
2 : 2
(2:2)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Monzy (© Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Přestřelka Monzy s Benátkami během úvodní půle vyústila v dělbu bodů

Monza remizovala v devátém kole Serie A s Benátkami 2:2. Všechny branky padly již v prvním dějství, gólem a asistencí výrazně napomohl domácím Georgios Kyriakopoulos. Nápomocný však nebyl Warren Bondo, jenž se nechal v závěru vyloučit po dvou žlutých kartách v rozmezí čtyř minut.

Hosté začali zápas jako silnější z obou týmů, ačkoliv byli před výkopem považováni za outsidera. Svěřenci Eusebia Di Francesca byli za svůj aktivní začátek odměněni již po 15 minutách, kdy Mikael Egill Ellertsson fantastickým zásahem do levého horního rohu z hranice pokutového území poslal hosty do vedení.

Monza však v polovině prvního poločasu vyrovnala poté, co si řecký křídelník Kyriakopoulos poradil s obráncem a poté se přízemní střelou trefil k tyči. Hosté ale bojovali dál a těsně před koncem první půle se jim podařilo znovu prosadit zásluhou Michaela Svobody. Gól padl po zkušeně zahraném volném kopu Magnuse Kofoda Andersena, který našel rakouského středopolaře, jenž přesně zamířil k levé tyči. Vedení však opět netrvalo dlouho a Monza pouhou minutu před přestávkou opět vyrovnala, když si Milan Djurič naběhl na Kyriakopoulosovu přihrávku a chladnokrevně zakončil do levého dolního rohu.

Di Francescovi svěřenci začali druhý poločas dobře a 11 minut po přestávce měli skvělou příležitost získat vedení zpět, když se Gianluca Busio propracoval s míčem do pokutového území, ale svou střelu poslal těsně vedle pravé tyče. Zhruba 10 minut před koncem utkání se družina z Benátek dočkala obrovské vzpruhy, protože domácí museli dohrávat v početní nevýhodě poté, co Bondo dostal druhou žlutou kartu za faul na Hanse Nicolussiho Cavigliu.

Hosté však svou přesilovku v závěru utkání nedokázali zužitkovat a Monza uhájila bod, díky němuž se v tabulce Serie A drží dva body nad sestupovými pozicemi. Mezitím se Benátky odpoutaly od spodního místa v tabulce a posunuly se na 19. příčku. Stále ale zůstávají dva body od záchrany.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele