3. kolo
01.09.2024 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny. (© AFP)

Fiorentina utekla hrobníkovi z lopaty. Bod proti Monze zachránil v nastavení Gosens

Fiorentina remizovala ve třetím kole Serie A s Monzou 2:2. Hosté sice šli krátce po půlhodině hry do dvoubrankového vedení, gólem do kabiny však stihl snížit deficit Moise Kean. Čerstvá posila z Juventusu se prosadila ve dvou po sobě jdoucích utkáních v řadě. Fanoušky ve Florencii poté poslal do euforie až v 96. minutě Robin Gosens, útočník hostující z Unionu Berlín tak osladil svůj debut cenným zásahem.

Po klidné úvodní čtvrthodině Monza konečně ukončila střelecký půst zásluhou Milana Djuriče, který z první proměnil přihrávku Pedra Pereiry a vstřelil svůj první ligový gól od května, kdy se trefil právě proti Fiorentině. Hosté poté zdvojnásobili své vedení, když se Daniel Maldini, syn bývalého spoluhráče trenéra Monzy Alessandra Nesty, trefil do dolního rohu.

Djurič se málem zapsal do střelecké listiny podruhé, když jeho další prudkou ránu vyrazil Pietro Terracciano na tyč. Poté se ale už poprvé gólově prosadila Fiorentina. Moise Kean dobře sledoval hlavičku Luky Ranieriho po rohovém kopu a dorazil míč do branky.

Na začátku druhého poločasu měl Kean šanci vyrovnat, ale jeho pokus hlavou šel jen těsně vedle. Fiorentina dominovala v držení míče, ale s přibývajícím časem se příliš neprosazovala, čímž vážně ohrožovala třízápasovou neporazitelnost ve vzájemných zápasech. Střídající Jonathan Ikoné dělal, co mohl, aby se pokusil zažehnout ve svém týmu nějakou jiskru, ale jeho tečovaný pokus chytil Stefano Turati. Keanova hlavička byla poté zablokována na brankové čáře.

Nesta už se chystal slavit své první vítězství v roli kouče Monzy, ale Fiorentina bíločerveným v samém závěru zlomila srdce, když nová posila Gosens zachránila situaci gólovou hlavičkou do horního rohu. La Viola je přesto stále jedním ze sedmi celků v Serii A, které jsou po třech kolech bez výhry, sezona pod Raffaelem Palladinem nezačala zdaleka ideálně, ale nový muž na lavičce alespoň zachránil proti svému bývalému týmu bod.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele