1. kolo
17.08.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roberto D'Aversa (© AFP)

Jízda Monzy do Empoli vyústila v první bezgólovou remízu nového ročníku Serie A

Empoli v úvodním utkání Serie A nezvítězilo, když na Stadio Carlo Castellani uhrálo s Monzou bezbrankovou remízu. Domácí alespoň potěšil fakt, že prodloužili neporazitelnost v domácích zápasech s Lombarďany na šest utkání.

Po vítězství 4:1 nad Catanzarem v Coppa Italia minulý víkend chtělo Empoli zapůsobit na nového kouče Roberta D'Aversu v Serii A. Azzurri vyvíjeli na Monzu tlak od samého začátku a jejich největší šanci měl v úvodu nepokrytý Sebastiano Esposito, ale jeho následnou střelu Armando Izzo vyrazil nad břevno.

D'Aversa by byl potěšen převahou svého týmu v prvním poločase, kterou tak navazoval na povedený závěr minulého ročníku, kdy před svými fanoušky uhájil neporazitelnost ve čtyřech zápasech po sobě. Empoli se před koncem prvního poločasu stále snažilo o otevření skóre, Emmanuel Gyasi ale kroucenou střelou z 20 metrů na Semuela Pizzignacca nevyzrál.

Monza se po přestávce snažila vstřelit první gól na Stadio Carlo Castellani od prosince 2000, přičemž Samuele Birindelli donutil Devise Vásqueze střelou z úhlu k reflexivnímu zákroku. Tato šance však nezpůsobila oživení Biancorossi, protože Empoli bylo ve vytváření větších šancí lepší.

Oba celky byly blízko rozhodujícímu úderu v závěru utkání, ale Luca Caldirola a Lorenzo Colombo z bezprostřední blízkosti přestřelili. Body se tedy v úvodním střetnutí dělily. D'Aversa tak při své premiéře na lavičce Monzy nedokázal napravit trápení Lombarďanů v útočné fázi z minulého ročníku, kdy byli Brianzoli v této statistice třetí nejhorší z celé soutěže.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele