8. kolo
21.10.2024 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dany Mota zajistil vítězství Monzy. (© Alessandro Sabattini / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Legendární Nesta si připsal první ligový triumf na lavičce Monzy. Veronu skolil rozjetý Mota

Monza zvítězila v osmém kole Serie A na hřišti Verony 3:0. Lví podíl na jasném triumfu hostů měl dvougólový Dany Mota. Ve svých posledních čtyřech vystoupeních za klub si tak připsal v průměru gól na zápas, díky čemuž pomohl dostat celek z Lombardie pryč ze sestupových vod. První ligovou výhru v roli trenéra Biancorossi mohl slavit bývalý obránce AC Milán Alessandro Nesta.

Při posledním vzájemném střetnutí těchto celků v únoru viděli fanoušci bezbrankovou remízu. Motovi stačilo pouhých 10 minut, aby se díky němu bezgólová situace neopakovala. Trpělivě sledoval dalekonosnou přihrávku, kterou vyslal Gianluca Caprari, a pak se z voleje prosadil. Odpověď Verony byla nevýrazná, ale v polovině prvního poločasu si vypracovala gólovou šanci. Daniele Ghilardi hlavou donutil Stefana Turatiho k chytrému zákroku.

Největší šanci domácích v prvním dějství vykouzlil z ničeho Casper Tengstedt. Dán pronikl u postranní čáry kolem dvou obránců, z úhlu ale přestřelil branku. Verona si tento zápal do hry přenesla i do druhého poločasu a po minutě znovu prověřila Turatiho, když Darko Lazovič vyslal nepříjemnou střelu.

Ještě větší šanci měl o chvíli později Giangiacomo Magnani, ale i když zůstal v pokutovém území nepokrytý, dokázal hlavičkovat pouze nad břevno. Krásu prvního gólu se poté pokusil předčít Georgios Kyriakopoulos, jeho pohledný pokus se ale nakonec odrazil od břevna.

Pablo Marí se následně musel vrhnout před Suata Serdara, aby zabránil jistému gólu. Jeho hrdinský čin umožnil Monze pokračovat ve hře na brejky a svůj náskok zdvojnásobit. Milan Djurič uvolnil Motu a ten chladnokrevně vsítil svůj druhý gól večera.

Jestli v tu chvíli nebyl zápas mrtvý, tak již určitě byl za stavu 3:0, kdy se po zmatku v obraně prosmýkl Alessandro Bianco a zajistil Biancorossi třetí gól v úspěšném večeru. S vědomím, že první vítězství v sezoně je jisté, hosté dohráli zbývající minuty s klidem a vymanili se ze sestupového pásma.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele