9. kolo
27.10.2024 18:00 CET
4 : 4
(3:2)

Reportáž

Marcus Thuram v souboji o míč s Danilem (© Gabriel BOUYS / AFP)

Derby d'Italia nabídlo spektakulární podívanou. Osmigólové drama v Miláně skončilo remízou

Juventus nepadl ani v devátém kole Serie A a zůstává jediným týmem bez porážky, když Derby d’Italia na San Siru skončilo osmigólovou přestřelkou s výsledkem 4:4.

Po opatrných prvních 10 minutách se ostře sledovaná bitva rozjela na plné obrátky. Po nešikovnému zákroku Danila se kopala penalta, kterou proměnil Piotr Zielinski a poslal Inter do vedení. Hráči Staré dámy cítili křivdu, což jim dodalo sílu k obratu. Na ten jim stačilo pouhých pět minut. Skvělý míč od Juana Cabala našel Westona McKennieho, jenž připravil gólovku pro skórujícího Dušana Vlahoviče.

Svěřenci Thiaga Motty získali převahu a brzy vedli. Francisco Conceicao předvedl brilantní akci, během níž si pohrál s Henrikhem Mchitarjanem a naservíroval míč pro volného Timothyho Weaha, který prázdnou brankou nepohrdl. San Siro bylo najednou jako opařené. Ještě do poločasové přestávky však fanoušci viděli dvě branky. A opět šlo o obrat. Tentokrát se o něj postarali Nerazzurri. Jako čtvrtý v pořadí se po akci Thurama k tyči trefil Mchitarjan.

Svěřenci Simoneho Inzaghiho poté dostali možnost zahrávat další penaltu za velmi podobný zákrok, který tentokrát spáchal Pierre Kalulu. Exekuce se opět ujal Zielinski a ani nyní nedal Michelu Di Gregoriovi šanci. Poločasová přestávka přišla pro Bianconeri v pravý čas, ale ani úvod druhé půle jim nevyšel. V 53. minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal Denzel Dumfries a rozradostnil zaplněné tribuny.

Další trefu Interu mohl dát Federico Dimarco, ale jeho dalekonosný projektil vyrazil Di Gregorio. Do velké šance se pár minut poté dostal i Lautaro Martínez, ale jeho hlavička po centru od rohového praporku se mezi tři tyče jen těsně nevešla. Takřka vzápětí pak příšel gól na druhé straně. Střídající Kenan Yildiz dostal příliš prostoru od Dumfriese a vypálil. Na jeho ránu na vzdálenější tyč byl Yann Sommer krátký. V 82. minutě švýcarský brankář čelil dalšímu Yildizovu pokusu, ale ačkoli byl úspěšnému zákroku nyní mnohem blíž, vyrovnání nezabránil.

Utkání tak skončilo divokou remízou 4:4, což bylo šokem hlavně pro defenzivu Juventusu, která předtím v Serii A inkasovala pouze jednou. Zároveň se zvýšila ztráta Juventusu na vedoucí Neapol na pět bodů. Nerazzurri mají o bod více než jejich nedělní soupeř.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele