7. kolo
05.10.2024 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Marcus Thuram hattrickem rozhodl o výhře Interu. (© Piero CRUCIATTI / AFP)

Thuram sestřelil oslabený Turín hattrickem, Inter dýchá vedoucí Neapoli na záda

Inter si připsal třetí vítězství ve všech soutěžích v řadě, když v sedmém kole Serie A porazil Turín FC 3:2. Utkání ovlivnila červená karta z 20. minuty, kterou obdržel hostující obránce Guillermo Maripán. Domácím pak zařídil vítězství hattrickem Marcus Thuram. Francouz tak odpověděl na výkon Matea Reteguie z Atalanty, v čele tabulky střelců se tedy nachází oba forvardi se sedmi góly. Nerazzurri nyní ztrácí na vedoucí Neapol dva body.

Inter a Turín v tabulce po sedmi kolech nic nedělilo, o to více se od tohoto utkání očekávalo. Samuele Ricci byl nejblíže tomu, aby dostal Turín do vedení, jeho raketa z 30 metrů totiž donutila Yanna Sommera k těžkému zákroku. Herní plán hostů se však v polovině prvního poločasu rozplynul, když Maripán nepřiměřeným skluzem fauloval Thurama, za což po zásahu videorozhodčího obdržel červenou kartu.

Nakonec to byl právě Thuram, kdo se smál jako poslední, když se brzy poté oklepal a hlavičkoval po přesném centru Alessandra Bastoniho nechytatelně k tyči. I druhý gól padl téměř jako přes kopírák. Opět to byl středový hráč, kdo se postaral o přesný centr, když Francesco Acerbi posadil míč na hlavu Thurama, který se prosadil podruhé za večer. Nerazzurri však neměli vše ve svých rukou a Býci v 10 lidech okamžitě snížili, když Gvidas Gineitis přihrál Duvánovi Zapatovi, který rázem zdramatizoval utkání.

Thuram se ukázal být klíčovým mužem utkání a v úvodu druhé půle završil svůj hattrick. Po dalším centru hlavičkoval Lautaro Martínez přesně do míst, kde stál Vanja Milinkovič-Savič, srbský gólman však míč pouze vyrazil a Thuram už si s danou příležitostí poradil po svém. V tu chvíli už Inter věděl, že má body téměř jisté, i když vítězství mohlo být určitě krásnější, kdyby Acerbi z dvanácti metrů nepřestřelil branku.

Inter musel v závěrečných fázích přežít několik krušných chvil, když Turín v závěru z pokutového kopu snížil zásluhou Nikoly Vlašiče, ale dokázal se udržet a završit perfektní týden tří vítězství ze tří.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele