9. kolo
25.10.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lorenzo Lucca (© Timothy Rogers / Getty Images Europe / Getty Images via AFP)

Udinese i díky červené kartě porazilo Cagliari a nadále pronásleduje italskou elitu

Udinese na domácí půdě potvrdilo roli favorita a zdolalo Cagliari 2:0. Ráz zápasu určila druhá žlutá, a tím pádem červená karta pro hostujícího záložníka Makoumboua ve 30. minutě. Od tohoto momentu domácí zcela převzali otěže zápasu a došli si pro vítězství.

Domácí celek byl od úvodu utkání aktivnější. Sandi Lovrič zkusil štěstí z hranice pokutového území, ale Simone Scuffet si s jeho střelou poradil. Hosté museli bránit i za cenu faulů, což se šeredně nevyplatilo. Antoine Makoumbou byl v soubojích příliš tvrdý, první žluté varování mu nestačilo a po půlhodině hry šel po dalším ostrém faulu předčasně ze hřiště.

Svěřencům Kosty Runjaiče stačilo osm minut na využití přesilovky. Hassan Kamara poslal lehký centr a přesnou hlavičkou se do pravého horního rohu prosadil Lorenzo Lucca. Do přestávky poté byli na míči pouze domácí a odnesli si do kabiny zasloužený náskok.

V polovině druhého poločasu bylo Udinese blízko zdvojnásobení svého vedení, ale Lovrič svou šanci opět nevyužil. Definitivně o vítězství rozhodl v 78. minutě anglický útočník Keinan Davis, který obdržel přesnou přihrávku od Jespera Karlströma, prodral se až do pokutového území a překonal Scuffeta. Cagliari, které po celý zápas nevystřelilo na branku, tak přišlo o sérii tří zápasů bez porážky a stále je nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele