2. kolo
24.08.2024 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Florian Thauvin se podílel na obou gólech Udinese. (© AFP)

Thauvin se římské jízdy nezalekl a zajistil Udinese cenné tři body

Udinese začalo domácí tažení Serií A vítězně, když na stadionu Bluenergy porazilo ve druhém kole Lazio 2:1. O rozdílovou trefu se postaral Florian Thauvin, který svůj zápis doplnil i o jednu asistenci v první půli.

Svěřenci Kosty Runjaiče byli po pozdním vyrovnání proti Boloni z minulého víkendu stále na koni. To se silně promítlo do úvodní branky v páté minutě, kdy Thauvin poslal do pokutového území křižnou přihrávku, po které Lorenzo Lucca hlavičkoval přesně a potvrdil tak, že hra ve vzduchu je jeho silná stránka.

Po půlhodině hry to bylo málem 2:0, když Thauvin zahrozil svižnou střelou do vzdálenějšího rohu branky Lazia, avšak ve skórování mu zabránily konečky prstů Ivana Provedela.

Lazio však na toto varování nedbalo a pouhé čtyři minuty po návratu ze šaten se Thauvinovi poštěstilo podruhé, když Matteo Guendouzi ztratil míč. Thauvin měl po chybě Francouze dostatek prostoru, aby přeběhl polovinu hřiště a vypálil tak přesně, že i Provedel byl tentokrát bezmocný.

Šance pro hosty z Říma přišla v 68. minutě, neboť Hassane Kamara z Udinese dostal druhou žlutou kartu. Lazio ale poskytnutou výhodu dlouho nedokázalo využít, jelikož obranný val týmu ze severovýchodu Itálie fungoval znamenitě.

Náladu na stadionu nezkazila ani pozdní trefa Gustava Isaksena, který v závěru nastaveného času upravil stav zápasu na 1:2 z pohledu hostů. Zebretti se ve zbývajících vteřinách ubránili, čímž vyrovnali počet domácích výher z minulé sezony.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele