čtvrtfinále
20.03.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool se sice trápil, díky brance Joty ale nakonec zvítězil

Favorizovaný Liverpool nakonec naplnil papírové předpoklady a díky brance Dioga Joty postoupil do semifinále FA Cupu, kde se utká se svým konkurentem v boji o ligový titul, Manchesterem City. Vítězství se však pro The Reds nerodilo vůbec lehce a pořádná senzace tak nakonec byla daleko blíž, než si většina nezaujatých diváků před duelem byla schopna připustit.

První půle zas až tolik vzruchu nenabídla, nebezpečná byla rána Chamberlaina, kterou ale domácí obrana zblokovala, či projektil z kopačky Tsimikase, který mířil jen těsně nad břevno. Na druhé straně zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Yates, ani on ale úspěšný nebyl. Po dvaceti minutách se po rohovém kopu dostal do velké příležitosti Fabinho, který unikl svému strážci, z oblasti penaltového puntíku však balón dobře netrefil a zamířil o dobrých pár metrů vedle.

Na začátku druhé půle vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce stoper Figueiredo a po přihrávce Keity se v šanci zjevil Jota, jeho technický obstřel ale skončil pouze v rukavicích Horvatha. Neujala se ani rána Chamberlaina, která byla na poslední chvíli sražena na rohový kop. Druholigový Nottingham byl svému slavnějšímu soupeři vyrovnaným sokem až do závěrečných minut a patnáct minut před koncem měl dokonce zlatou příležitost dokonat obrovské překvapení. Po rychlém brejku a přihrávce Lolleyho se totiž v tutovce všech tutovek objevil Zinckernagel, ten však místo zakončení do odkrytější části branky volil křižnou střelu a míč se mezi tři tyče nakonec nevešel.

A Forrest to jen o pár minut později muselo mrzet dvojnásob, znovu se totiž uplatnilo staré známé pořekadlo "nedáš, dostaneš". Na centr Tsimikase si totiž na hranici ofsajdu počkal Diogo Jota a špičkou kopačky pak v pádu usměrnil míč za záda brankáře Horvatha, čímž Liverpoolu zařídil vítězství a poslal jej tak do semifinále FA Cupu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele