čtvrtfinále
19.03.2023 17:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Bruno Fernandes (© AFP)

Man Utd vyřadil Fulham, hosté dohrávali v devíti

Man Utd zvládl čtvrtfinále FA Cupu a na Old Trafford porazil Fulham 3:1. Hosté šli v 51. minutě do vedení, když se po rohovém kopu prosadil Mitrovič. Pro utkání však byla stěžejní 70. minuta, kdy Sancho zakončoval do prázdné brány a Willian zabránil jasnému gólu rukou. Rozhodčí brazilského záložníka vyloučil a nařídil pokutový kop, s tím ovšem nesouhlasil Mitrovič a do sudího strčil, čímž si vysloužil rovněž červenou kartu. Fernandes následně penaltu proměnil, hosté přitom dohrávali v devíti. O dvě minuty později přidal druhý gól Sabitzer, jenž patičkou usměrnil míč do brány. V úplném závěru přidal druhý gól v zápase Fernandes, a definitivně tak stvrdil vítězství Rudých ďáblů.

Již ve 3. minutě musel de Gea zasahovat proti Diopovi, který si naskočil na přesný centr a hlavičku umístil pod horní tyč, španělský brankář ovšem předvedl vynikající zákrok a svůj tým podržel. V 8. minutě střílel ze střední vzdálenosti Willian, ale jeho rána mířila hodně vedle. O pět minut později poprvé zahrozili i domácí, Weghorst se odhodlal ke střele z velké dálky, s tou však Leno neměl žádný problém a v klidu ji pokryl. V 18. minutě zajel do protihráče hostující Pereira a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.

Ve 33. minutě se dostal k míči na hranici vápna Rashford, nikým nehlídán okamžitě vystřelil, s jeho pokusem si ale skvělým zákrokem poradil Leno. Ve 40. minutě pálil z podobné pozice Sabitzer, nicméně ani tentokrát německého brankáře neprostřelil.

V 51. minutě šli do vedení hosté. Diop našel chytrým dotykem Mitroviče a ten pohotovou střelou otevřel skóre duelu. O tři minuty později mohl srovnat Fernandes, ale v ideální pozici poslal balón těsně vedle pravé tyče. V 73. minutě Willian zabránil jasnému gólu rukou a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu, brazilský záložník navíc dostal červenou kartu. Poté ještě neudržel nervy Mitrovič a strčil do sudího, který mu ihned udělil červenou kartu. Fulham tedy dohrával v devíti. Do třetice ještě obdržel červenou kartu hostující manažer Marco Silva. Pokutového kopu se pak ujal Fernandes a bez problému ho proměnil.

Manchester oslabení soupeře využil okamžitě, v 78. minutě stál na konci pěkné akce Sabitzer, jenž patičkou usměrnil míč do brány. Třetí branku přidali domácí až v úplném závěru, Fred našel krásnou přihrávkou Fernandese, který střelou k levé tyči zvýšil na 3:1. Rudí ďáblové tak otočili utkání a na Old Trafford porazili Fulham.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
Wazza228

Komentáře tady?

De Gea, AWB, Maguire, Martinez, Shaw, Sabitzer, McTominay, Sancho, Bruno, Rashford, Weghorst.

Za Sabitzera a Sancha jsem rád.

Reagovat
Swarley

Uf, Maguire se tam slozil, to by bylo fiasko

Reagovat
Vsadim gule

Neboj, ten dneska ještě něco vyvede

Reagovat
Swarley

Snad takhle groteskní zluta bylo to posledni

Reagovat
mithro

zatial teda nic moc. ake to bude, ked budeme mat utocnika?

Reagovat
Swarley

Zalezi, kdo to bude

Reagovat
Swarley

Uz jsem myslel, ze mu tu kartu neda

Reagovat
mithro

Vout

Reagovat
mithro

mrtvy vykon, fulham zasluzene.

Reagovat
vodka

tohle je ruka, nebo nebude zase nic?

Reagovat
Vsadim gule

3 redky

Reagovat
mithro

Fulham

Reagovat
mithro

to som este nevidel

Reagovat
vodka

Mitrovič

Reagovat
Godblesss

bravo

Reagovat
Vsadim gule

Nakonec to Sancho udělal perfektně .ale ze sem nadával ze nedal gol

Reagovat
vodka

taky jsem si rikal, ze klasicky bez chladnokrevnosti to posral a nakonec nejlepsi mozne reseni

Reagovat
mithro

Reagovat
mithro

Reagovat
vodka

Sabitzer top zakončení

Reagovat
Devil

Ufff......

Reagovat
Wazza228

Wembley here we go výkon nic moc a ty červený nám teda dost pomohly. Sancho u gólu skvěle. Sabitzer super, že se prosadil. Fred to na konci taky dobře oživil.

Reagovat
Devil

Sancho skvěle bohužel pouze u té ruky.....jeho výkony jsou hodně zoufalé

Reagovat
Wazza228

U druhého gólu zase dobře vysunul Shawa. Jeho výkony za mě nejsou zoufalé, jen ještě není v té formě, co měl v BVB.

Reagovat
Devil

Já teda konkrétně od Sancha očekávám,že za ty prachy bude jeden z tahounů United.....momentálně je to průměrný ,až někdy neviditelný hráč,který je dost dlužný svojí pověsti z Dortmundu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele