5. kolo
28.02.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mario Lemina (© AFP)

Úvodní ofenzivní akce zápasu poslala do čtvrtfinále FA Cupu Wolves

Wolverhampton se po výhře 1:0 nad Brightonem probojoval do svého třetího čtvrtfinále FA Cupu ve 21. století. K tomuto úspěchu ho dovedla akce ze druhé minuty, kterou po centru z levé strany zakončoval ve skluzu Mario Lemina. Vlci tak ukončili nelichotivou bilanci s Racky, s nimiž před touto bitvou pětkrát v řadě nevyhráli, přičemž před zraky vlastních fanoušků hned třikrát padli.

Po loňské účasti v semifinále, kde Brightonu vystavil stopku až po penaltovém rozstřelu Manchester United, chtěli Racci úspěšné pohárové tažení zopakovat i letos. V předchozích dvou kolech se tomuto cíli přiblížili dvěma přesvědčivými výhrami, během nichž nastříleli úctyhodných devět branek. Hned o pět z nich se přitom postaral Brazilec Joao Pedro, jenž ovšem do utkání s Wolves vinou zranění nenastoupil.

Roberta De Zerbiho však v samém úvodu více než útočníkova absence zaskočila díra na pravé straně obrany, která vyústila ve vysoký centr do vápna. Na zadní tyči se mezitím zjevil Lemina, vyhrál souboj s obráncem a ve skluzu otevřel skóre. Vyrovnat mohl ve 27. minutě rovněž středopolař, avšak projektil Jakuba Modera minul prostor mezi třemi tyčemi. V nastavení se pak takřka opakovala situace ze začátku poločasu, když po další přesné přihrávce Jeana-Ricnera Bellegardea tentokrát sáhl Lemina k akrobatickému zakončení, to ovšem skončilo nad bránou.

V předchozím klání vytáhl Brighton z bryndy kapitán Lewis Dunk a podobně tomu mohlo být i ve Wolverhamptonu. Novodobá legenda klubu vyšplhala po rohovém kopu do vzduchu a protlačila se k zakončení, nicméně hlavička v síti neskončila. Právě ze standardních situací se Racci snažili udeřit i nadále, jenže se neujal ani drzý pokus excelentního exekutora Pascala Grosse z přímého kopu. S blížícím se koncem zápasu už míč prakticky neopouštěl kopačky hostů, José Sá ale čisté konto uhájil. Obrat ho o něj mohl brankářský protějšek Jason Steele, v závěrečných vteřinách ovšem nevyřešil situaci po rohovém kopu ideálně.

Utkání tak do vítězného konce dotáhl Wolverhampton. Ten se může těšit na čtvrtfinále, ve kterém 16. března přivítá druholigové Coventry.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele