čtvrtfinále
16.03.2024 13:15 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Molineux Stadium (© AFP)

Coventry v duelu obratů vyloupilo vlčí doupě a po 37 letech zavítá do semifinále FA Cupu

Fotbalisté Coventry zvítězili ve čtvrtfinále FA Cupu na stadionu Wolves 3:2 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky. Účastníka druhé nejvyšší anglické soutěže poslal po pauze do zaslouženého vedení Ellis Simms. Vlci ale v rozmezí 83. a 88. minuty skóre otočili a vše nasvědčovalo jejich postupu. The Sky Blues však v infarktovém závěru předvedli další nevídaný obrat, když na dvougólového hrdinu Simmse navázal ve 100. minutě vítěznou trefou Haji Wright. Hosté si tak zajistili první semifinálovou účast od roku 1987.

Už před čtvrtfinálovými zápasy nejstarší klubové soutěže bylo jasné, že se mezi čtyři nejlepší celky podívá tým, od nějž se to tak úplně nečekalo. O poznání složitější cestu dosavadním průběhem turnaje prožili Vlci, kteří si museli poradit s Brentfordem či Brightonem. Naopak druholigové Coventry mělo pořádné štěstí na los. Ten mu pro osmifinále určil amatérský Maidstone, jemuž v první půli nasázel hattrick Simms.

Navzdory papírovým předpokladům hráli hosté s favoritem z Premier League od začátku vyrovnanou partii. Jako první ale mezi tři tyče vystřelili před půlhodinou zápasu Wolves, když ránu Nélsona Semeda mířící do dolního rohu zneškodnil Brad Collins. Následně musel na opačné straně několikrát do akce i José Sá. Ten si nejprve poradil s pohotovou střelou Kaseyho Palmera a následně zastavil i nepovedené Simmsovo zakončení z malého vápna. Další výborný zákrok předvedl domácí gólman ve 40. minutě, kdy po rychlém protiútoku sympaticky se prezentujícího Coventry tvrdě pálil Milan van Ewijk.

Zaslouženého vedení se tak The Sky Blues dočkali až chvíli po změně stran. Přetažený Palmerův centr z přímého kopu vrátil před bránu Liam Kitching, po jehož skvělé práci doklepl míč do odkryté sítě Simms. Hosté byli i nadále jasně nebezpečnějším týmem a v 67. minutě málem zasadili rozhozeným Vlkům druhou ránu. Přízemní pokus Wrighta však nohou vyrazil Sá, jenž následně vychytal i dorážejícího Joshe Ecclese. Poté mělo v krátkém sledu hned dvakrát obrovské štěstí Coventry. Projektil Joaa Gomese z hranice šestnáctky i hlavička Rayana Aït-Nouriho totiž pouze orazítkovaly brankovou konstrukci.

V 83. minutě už ale po smolném doteku jednoho z obránců druhý jmenovaný z voleje propálil Collinse. V závěru pak dokonal obrat domácích Hugo Bueno, kterého našel ukázkovým průnikovým pasem Aït-Nouri. V nastaveném čase nicméně přišel další obrovský zvrat. Na 2:2 nejdříve srovnal hlavičkující Simms a ve 100. minutě potrestal ledabyle bránícího soupeře technickou ranou k tyči Wright.

Vlci tak druholigovou kořist neulovili a do semifinále hraném ve Wembley se nečekaně podívá Coventry. The Sky Blues budou mít ideální možnost přiblížit se svému historicky druhému triumfu v polovině dubna.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele