play off - semifinále - 1. zápasy
11.05.2008 13:00 CET
0 : 2
(0:2)

Watford FC

Hull City

Rozhodčí: K Friend
Diváci: 14.713

Reportáž

Hull se štěstím přemohl Watford a je blízko finále!

Watford prodloužil domácí mizérii, když ve strhujícím semifinálovém duelu play-off o Premier League podlehl Hull City. Na střely sice vyhráli Hornets, soupeř je však díky brankám Barmbyho a Windasse o poznání šťastnější.

Pěkně zhurta vstoupili do utkání domácí Hornets. Ve třetí minutě se krásně od levé postranní čáry uvolnil do středu McAnuff, jeho ránu však jeden ze soupeřů přizvedl nad bránu. Z následného rohu se sice prosadil Shittu, ale rozhodčí nepochopitelně viděl faul domácího stopera na soupeřova gólmana a branku neuznal. A že je fotbal nespravedlivý, se potvrdilo hned po chvíli. Tygry poslal do vedení zkušený záložník Nick Barmby, když bez problémů využil nahrávky Campbella do druhé vlny, kam nabíhal zcela sám. Ještě předtím si útočník Hullu poradil s chybujícím Shittuem, který tak mohl být před chvílí hrdinou, teď je z něj naopak s trochou nadsázky vyvrhel.

Po strhujícím začátku utkání se hra uklidnila a notnou dobu se žádná šance nedostavila. Až pak, ve 22. minutě, přišel šok pro Vicarage Road. Po levé straně zaútočil Dawson, jeho centr se snesl na hlavu Campbella, jehož hlavičkový pokus nabral ještě na změně trajektorie a orazítkoval břevno. Hull se však nevzdával a konkrétně Windass rozradostnil Tigers podruhé dorážkou do odkryté svatyně. Za pět minut Watford mohl vrátit do zápasu aktivní McAnuff, jeho pas našel sice přesně Ellingtona, ten však udělal jeden dotek navíc a byla z toho nakonec ve stoprocentní šanci jen zblokovaná rána.

Levé křídlo Watfordu, bývalý hráč Wimbledonu, McAnuff pak přešel na levé straně opět jako by nic Rickettse a pořádně protáhl Myhilla. Z následného rohu vytěžil Smith pouze hlavičku nad bránu. Ještě těsně před koncem první půle o sobě dal vědět opět domácí Smith. Na hranici pokutového území si připravil přes dotírání dvou soupeřů palebnou pozici, Myhill však konečky prstů vyrazil míč nad břevno a do kabin tak šel jeho tým za velmi výhodného stavu 2:0.

Manažer Golden Boys Adrian Boothroyd trochu překvapivě do sestavy nijak nezasáhl a i pro druhé dějství věřil téže jedenáctce, která zápas načala. A ta také stejně jako v první půli nenechala soupeře ani nadechnout a hned zpočátku na něj vlétla. Hlavičku Shittua tečoval po třech minutách Myhill do břevna a ven. Následný roh sice hosté uklidili do zdánlivého bezpečí, ne však nastálo. Shittu totiž ještě našel ve vápně nehlídaného Sadlera, jehož pokus záhadně Myhill lapil. Watford tedy ne a ne protrhnout střeleckou smůlu.

Stejně jako v prvním poločase pak z tlaku Watford polevil. A pak přišla další nemilá záležitost pro domácí. Zkušený středopolař Eustace uviděl přesně po hodině hry červenou kartu. Navíc musel ze hry odstoupit Shittu a nahradil ho DeMerit. Každopádně tak jako tak šel Watford do desíti a hned hosté využili této indispozice soupeře ke gólové příležitosti. V 63. minutě našel Barmby hruď Campbella, jenž neváhal a vystřelil, bohužel pro Tigers však jenom vedle. Ale do šancí se dostávali i domácí, například v 67. minutě zakončoval po rohu na zadní tyči Doyley, gólu zabránil jen reflexivní zákrok Myhilla nohou. Na opačném konci hřiště zase pláchl obraně soupeře Campbell, sám před Leem však nepochodil. Za Watford pak zaúřadoval čerstvý muž na hřišti, Maďar Priskin, i s jeho povedenou ranou si však neprůstřelný Myhill poradil.

A zajímavý zápas pokračoval dál. Doyley zmátl přešlapovačkou soupeře a pak podél něj vypálil do tyče, to zrovna běžela 81. minuta. 60 sekund před vypršením normální hrací doby ještě DeMerit našel ve vzduchu hlavu Priskina, jenž však zacílil mimo. Hosté už pak soupeři do konce utkání nic nedovolili, naopak ještě střílel nebezpečně Campbell.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zde se těžko vybírá, jelikož oba týmy jsou mé oblíbené. Watford je přeci jen z pohledu zkušeností s Premier League větším favoritem, ale za vítězstvím je ve Watfordu povedou skvělí fanoušci. Hull by mohl postoupit, ale proti Watfordu to budemít velmi těžké. Tento zápas přeci jen dopadne lépe pro Watford, který nakonec pravděpodobně postoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na jasné vítězství city.... 0:2 nenechají nic náhodě...a doma už pak o nic nepůjde... Hull City!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City jedeeeem...

The Tigers pokuste se prejit pres Watford do barazoveho finale?!

Reagovat
smazaný uživatel

OT

Numancia je blízko postupu do Primery!!!!!!! Strhující match jak sviň v Salamance, fakt pecka.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na tom nelíbí, vyhráli 1:0, pokud San Sebastian nevyhraje, Numancia má jistý postup, síla.

Reagovat
smazaný uživatel

krom toho, že to tu nemá co dělat, tak fanoušky anglicky ligy, kór 2 anglicky asi nebude zajimat SD ve spanelsku , ale euforie prinuti lidi delat ruzny veci

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to tu nemělo co dělat? V diskuzích se skoro nikdy nepíšew jen přesně o tématu článku, jde taky o boj o postup, tkaže v tom nevidím problém.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Já nad tvým článkem taky nekroutím očima, tak se kroť.

Reagovat
fantomas

proč bych se měl krotit?? Když je ta vaše Segunda Division tak strhující tak proč o tom nenapíšeš taky? Nás tady nezajímaj náký tvoje výlevy

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych o tom měl psát? Já budu psát o čem budu chtít, v jaké si myslíš, že jsi pozici, abys určoval, co mám psát?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
fantomas

já se te ptám proč, ty blázne "proč o tom nenapíšeš"

Reagovat
smazaný uživatel

Dodatek, který jsi uvedl v poslední větě, jasně ukazuje tvou snahu určova,t oc psát mám a co nemám. Pokud to tak nechápeš, tak by ses možná měl naučit česky. V psaní článků by se ti to jistě hodilo...

Reagovat
fantomas

ubohost..

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohý jseš ty, klidně si tu piš o postupu do krajského přeboru, jaksi ale nejsi v pozici, abys jiným říkal, o jakých ligách mají nebo nemají psát a říkat, koho to zajímá a koho ne.

Reagovat
fantomas

to sem nikde neřekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je trošku moc..... nejdřív Bristol, teď Hull, kdo nám to bude hrát další sezonu EPL? ještě že to zachraňuje WBA ale stejně, místo jednoho Derby budou v lize dvě..... bože bože

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne at nepostoupui hull to bude to sami jako derby

Reagovat
fantomas

ale proč? Jenom proto, že nemaj takový jméno jako Soton nebo jiní? Jako sry ale třetí tým druhé ligy snad musí mít nákou kvalitu...už si sakra uvědomte (i ty Wozy ), že se nehraje na jméno, ale na výkony a ty Hull chtě nechtě má.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby bylo loni taky třetí...

Reagovat
fantomas

Derby hlavně před sezonou hloupě (ne)posílilo...soustředilo se především na svuj druholigovej kádr, se kterym ještě s mohutnými problemy prošlo baráží. Jedinou joo posilou byl Miller (pak v zimě Savage a Carroll, to už ale vlastně Derby sestupovalo), za zbytek jen zbytečně vyházeli hříšný prachy (Todd - ted už s nim nepočítaj, Earnshaw 5 mega ( ), Davis 4 a pul ( ), Emmanuel Villa ( ) )

Reagovat
smazaný uživatel

Derby hlavně haluz prošlo přes WBA a průser byl na světě.... ale dobře já neřikám že tam nemaj co dělat, je to respektive to bude dobrý zpestření ale aby to nedopadlo tak že v lize bude hrát o umístění 18. týmů a dva budou s rekordním nejnižším počtem bodů poslední, když už tak věřim že tam postoupí Bristol s ten se bude rvát, o Stoku letošní sezonu nějak nevim takže nebudu hodnotit, ale mám z toho prostě strach aby nebyli "jenom" do počtu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně tohle byl základní kámen neúspěchu. Nejvíc doplatili asi na to, že nepřivedli kvalitní stopery. Spoléhali na Leacocka s Moorem, což byla podle mě osudová chyba. Oba jim defakto posrali celou sezonu a předvedli naprostou zkázu - a (a to mě málem trefil šlak když jsem to četl) aby toho ještě nebylo málo, tak fanoušci vyhlásili Moorea hráčem sezony. Pak druhý rozhodující faktor byla série zápasů kolem vánoc, po příchodu Jewella, kdy byl ještě čas na zvrat. Přesněji řečeno Zápasy s Newcaslem, Liverpoolem, Blackburnem a Boltonem. Ve třech těchto zápasech přišli o body (dohromady 4) až závěrech zápasů, což je asi definitivně psychycky dolomilo. S Blackburnem za stavu 1:0 (ten gól byla asi nejhezčí akce Derby celé sezony) zahodili penaltu, Blackburn jim okamžitě do šatny přibalil dva kusy a bylo po zápase. Pak můžu jmenovat i další neštěstí, jako třeba prodej Oakleyho, či zranění Barnese s Millsem a Mearsem. Přesto přezevšechno Derby může tuhle sezonu považovat za úspěšnou, protože záchranu od nich asi stejně nikdo nečekal, a po personální i finanční stránce si velmi polepšili a pro mě jsou velkým favoritem na postup. Toť asi vše...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli Hull City postoupí do Premier league, bude hrát jako Derby teď

Reagovat
fantomas

totéž

Reagovat
smazaný uživatel

proto tam doufám postoupí Bristol a těm se povede líp .... nejlepší by bylo CP nebo Watford ale ty to oba parádně po*rali...

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy co jim preju postup vyhraly supr!!! vic to ale preju Bristolu

Reagovat
smazaný uživatel

HUll

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele