čtvrtfinále
27.01.2021 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus si dle předpokladů poradil se Spalem a zahraje si semifinále

Jednoznačného favorita měl čtvrtfinálový duel Coppa Italia mezi Juventusem a Spalem. Stará dáma nakonec žádné překvapení nedovolila a po hladkém průběhu ozdobeným čtyřmi brankami postoupila do semifinále, kde se utká s Interem. Juventus si všechny branky rozdělil rovnoměrně do obou poločasů. V prvním skórovali Morata s Frabottou, ve druhém pak Kulusevski s Chiesou.

Andrea Pirlo učinil hned několik změn v sestavě, přičemž tou nejviditelnější byla absence Cristiana Ronalda, který nebyl ani na lavičce náhradníků. Mezi tři tyče se místo Szczesnyho postavil legendární Gigi Buffon. Naopak v nejsilnější sestavě nastoupil druholigový SPAL, ale při vší úctě byl pořád velkým outsiderem.

Juve mělo zápas plně pod svojí kontrolou a na vedoucí branku mu stačila čtvrthodina. Po pádu Rabiota v pokutovém území se rozhodl sudí Pezzuto pískat pokutový kop a útočník Álvaro Morata z puntíku vstřelil vedoucí gól. SPAL se prakticky nedostával do zakončení a Juventus byl i nadále lepší. Po půlhodině pálil Ramseyho na zadní tyči jen do boční sítě a o chvíli později Gianluca Frabotta už zvyšoval na 2:0. Pochvalu přitom zaslouží Dejan Kulusevski, který zatáhl balón do vápna, tam ho podržel a zpětnou přihrávkou našel na vápně právě Frabottu, který skóroval. Až do konce prvního poločasu už se nic zásadního nestalo.

Domácí vedli po prvním poločase zaslouženě o dva góly a SPAL to měl pochopitelně o to těžší. Na Allianz Stadium v tu chvíli potřeboval vstřelit kontaktní gól, ale to se mu nepodařilo, protože Juventus zápas plně ovládal. Domácím na to stačilo v celku poklidné tempo, ale bylo vidět, že individuální kvalitou svého soupeře jasně převyšuje. Není se ani čemu divit.

V 79. minutě zamotal hlavu hostující defenzívě střídající Federico Chiesa a Dejan Kulusevski zblízka bez problému zakončil a zvýšil na 3:0. O postupujícím do semifinále už nebylo pochyb. Jedinou výraznější šanci si ferrarský celek připsal až před koncem, kdy pálil těsně vedle tyčky Missiroli. SPAL si ale nakonec odvezl čtyři inkasované branky. Ve čtvrté minutě nastavení se proháčkoval až před brankáře Berishu Chiesa a dal výsledku finální podobu. Fanoušci italského fotbalu se mohou v semifinále těšit na prestižní "Derby d'Italia" mezi Juventusem a Interem. Zároveň platí, že Stará dáma zůstává nadále ve hře o všechny cenné trofeje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (20)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

jasná penalta a on dá kartu za simulaci?

Reagovat
To som ja

Našťastie to opravili

Reagovat
M11

Trošku trapas sudi

Reagovat
10

to teda, pro hlavního i pomezního, tohle byla jednoduchá situace

Reagovat
10
Reagovat
M11

Reagovat
10

Alvarito

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
Pinturicchio

Alvaroooo

Reagovat
M11

ZAMBROTTA !!!

Reagovat
10

ZAMBRO!

Reagovat
10

nevím, s kým bychom museli hrát, aby Ramsey s Fedem nepatřili k nejhorším na hřišti

Reagovat
M11

KULU !!!

Reagovat
Pinturicchio

Kuluuui

Reagovat
Pinturicchio

De light, Demiral, Kulu, Dybala, Chiesa, MC, ten potencial je dost slušný.

Reagovat
M11

CHIESA !!!

Reagovat
Pinturicchio

Chiesaaa

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

De Graca asi nebude nadšený z toho, jak mu Chiesa sebral šanci z kopačky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele