semifinále
21.04.2009 20:30 CET
4 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Kadlec skvělým gólem přispěl k postupu

Město lékárnického průmyslu slaví! Bayer Leverkusen se pojede v květnu do Berlína poprat o národní pohár. Na své cestě dnes přešel přes Mainz, jenž mu dokázal vzdorovat jen v základní hrací době.

Do první příležitosti se tlačili domácí, jenomže faul na Helmese těsně před pokutovým územím byl sudím Michaelem Weinerem přehlédnut. Jen o minutu později odcentroval Kiessling, na druhé straně našel Augusta, kterému rána ideálně nesedla a gólman Wache neměl s míčem sebemenší potíže. Hostům se první náznak šance podařil až ve 13. minutě, u míče však byl před Feulnerem rychleji Adler. První střelou, kterou jsme vůbec mohli počítat za nebezpečnou byla ta z 18. minuty, Rolfes přiťukl Kadlecovi a jeho rána díky teči jednoho z bránících hráčů skončila mimo brankovou konstrukci.

V obraně hostů už to déle hořelo, uběhlo devatenáct minut hry a Henriqueho střelu z dálky tečoval Hoogland tak nepříjemně, že Wache ji pouze vyrazil před sebe, než se zvedl, k míči přiběhl Helmes, jenž jakožto pravák z pravé strany branku netrefil. Jinak až do samotného závěru snad kromě střely Feulnera připomínal první poločas spíše Šípkovou Růženku, než semifinále DFB Pokalu.

"Domácí" fotbalisté začali druhý poločas v o poznání aktivnějším duchu, jenomže kromě krajů zálohy se ze hřiště aktivita opět vytrácela. Aktivní fotbal se opět vytratil do 78. minuty, to totiž Augusto pořádně vyprášil rukavice Wacheho, jenž si s na první pohled jednoduchou ránou nedokázal poradit a pouze ji vyrazil před sebe. Duchapřítomný Noveski pak ještě stihl zahrát na roh. Příchodem původně nezpůsobilého Švýcara Barnetty se hra oživila, hned za dvě minuty jeho rána s přispěním teče skončila mimo. Byl z toho roh, na odraženém míči pálil Vidal, Wache míč vyrazil, Rolfes jej chtěl nasměrovat do branky, ale trefil tyč, dorážející Kiessling potom stál v postavení mimo hru.

Bayer se dočkal v 82. minutě. Wache, ač ránu neviděl, nepochopitelně vyrazil Augustův nákop jen před sebe a stojící Charisteas mohl dorazit míč do branky. Vše v pořádku, tentokrát se ofsajd nemával. Leverkusen s aktivitou nepolevoval, jen za dvě minuty mohl zvýšit Kiessling, ale dva stojící obránci míč do brány nepustili. V 89. minutě přišla studená sprcha. Po jedné ze standardních situací zůstal v pokutovém území ležet Angelos Charisteas, Mainz pokračoval dál, přišel centr na Bancého, číhajícího na zadní tyči a bylo vymalováno.

Do poločasu vstoupil Bayer o poznání lépe. Už ve třetí minutě přišel dlouhý aut, který prodloužil Charisteas, míč se dostal ke Kiesslingovi, jehož ránu Wache opět vyrazil před sebe k Augustovi, pro nějž bylo doklepnutí míče do branky to nejjednodušší, co v zápase provedl. V 7. minutě nastavení se Kiessling ideálně dostal za obranu a tváří v tvář Wachemu sklopeným nártem těsně minul levou tyč.

Ještě před koncem prvního prodloužení rozehrál Barnetta nepřímý volný kop, hlavičku Charisetase Wache s problémy vytáhl na roh. Z rohu se zrodila hlavička Friedricha a pohodlné zvýšení kapitána Simona Rolfes na 3:1 pro Werkself!

Druhá část prodloužení začala velice rychlou střelou Barnetty, s Charisteasem nejlepšího hráče utkání v červeném. Postupem času se Mainz smiřoval s výsledkem, Leverkusen slavil postup. Ve 111. minutě navíc v jasně exhibičním duchu zahrál Kadlec nepřímý volný kop, jenž málem skončil v brance. V samotném závěru utkání si ještě sám Kadlec spravil chuť - obešel Svenssona, připomínajícího hadrového panáka, posadil Wacheho a zakončil na 4:1. A úplně na závěr mohl ještě skórovat Kiessling, dostal míč do situaci 1 na 2, vyřešil ji ale tak, že z toho byl roh. Leverkusen může po šestnácti letech získat významnou klubovou trofej!

Autor: Daniel Polách

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nezklamte mě ještě vy kluci...

Reagovat
Arne

Klid, Mainz dáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jist...

Reagovat
Tomanatura

ARD nechytám. Zrovna Kadlece jsem dlouho neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale chyba...y

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen – wir sind die Macht am Rhein

Leverkusen – und das wird immer so sein!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hovada z Mainzu!

Reagovat
smazaný uživatel

to si psal asi ještě v afektu co? ... v pravidlech je, že by hráči neměli přerušovat kvůli zraněním hru (před sezonou si to vytáhli z pravidel v DSF a zmínili to) ... utkání by měl přerušit rozhodčí... naopak Mainz bylo rádo za každý prostor, který dostalo - tak se nerozčiluj na hráče ale na rozhodčího...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že je to v pravidlech...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlecův gól byl opravdu parádní... akorát škoda, že ho dal už zlomenému Mainzu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele