čtvrtfinále
08.02.2024 20:00 CET
0 : 0
4:3 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Euroborg (© AFP)

Groningen udolal Fortunu po penaltovém rozstřelu a postoupil do semifinále KNVB Bekeru

Druholigový Groningen sehrál nesmírně vyrovnanou partii s prvoligovou Fortunou a po bezbrankovém stavu i po prodloužení nakonec musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm byl přeci jen šťastnější domácí celek, který proměnil čtyři pokutové kopy z pěti, zatímco soupeř nedal dva a jeden z nich v závěrečné páté sérii. FC proklouzlo mezi čtyřku nejlepších poprvé od roku 2015, kdy nakonec v národním poháru triumfovalo.

Celek ze Sittardu byl považován za mírného favorita, nicméně soupeř mu od začátku ukazoval, že s ním dokáže držet krok až do závěrečného hvizdu. První větší možnost tohoto čtvrtečního klání byla k vidění po necelé čtvrthodině hry a dostali se do ní domácí, neboť se Laros Duarte postavil k přímému volnému kopu ze střední distance a úchvatnou ranou napálil břevno, brankář Verrips se stačil pouze ohlédnout.

Neuběhly ani další tři minuty a poprvé se ozvali hosté, nicméně tvrdý projektil Sierhuise směřující doprostřed branky skvěle zneškodnil brankář Jurjus. Domáí však od tohoto okamžiku znovu převzali iniciativu utkání a podruhé orazítkovali brankovou konstrukci krátce po odehrané půlhodině, tentokráte se odrazil míč zpět do pole od pravé tyče po pohotovém obstřelu Postemy.

S přibývajícím časem bylo na obou soupeřích znát, že ani jeden nechce udělat žádnou chybu, solidních šancí postupně ubývalo a například za celé prodloužení byla k vidění jediná přímá střela mezi tři tyče. Penaltovou loterii nejprve úspěšně zahájili Postema s Petersonem, poté proměnil i domácí Bakker, zatímco hostujícího Ozyakupa vychytal Jurjus.

Za Groningen ale vzápětí selhal Valente a po čtvrté sérii byl tedy stav vyrovnaný, v té poslední páté po úspěšné střele Peersmana trefil horní tyč Mouhamed Belkheir a obrovská radost Groningenu tak mohla propuknout naplno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele